Ibrahimović se odrekao najboljeg prijatelja, objasnio i zašto

Zbog zavisti

Ibrahimović se odrekao najboljeg prijatelja, objasnio i zašto

Edmir Škorić

Mnogi veliki sportisti i poznati nogometaši imaju isti problem - nemaju prave ljude oko sebe.

Zlatan Ibrahimović (40) trenutno igra u Milanu, nastupao je u bogatoj karijeri uglavnom za najveće timove, jedan je od najboljih napadača svih vremena i ima "brdo para". Naravno, izuzetno je popularan, obožavaju ga i svi žele da se fotografišu s njim, no da li to znači da ima i mnogo prijatelja? Apsolutno ne.

Šveđanin kaže da nema pravog prijatelja pored sebe, jer kada su vidjeli da uspijeva u životu, sve više su ga ogovarali i iskorištavali, što je i sam shvatio, pa je odlučio da im "uvede sankcije" i jednostavno im okrene leđa.

Nakon što se odrekao "najboljeg" prijatelja, odnosno više njih, Zlatan Ibrahimović kaže da je jedini na kojeg sada može računati njegov pas Red, engleski buldog.

"Iz svog života sam izbacio sve svoje prijatelje iz djetinjstva jer što sam bio uspješniji, to je njihova zavist sve više rasla. Nisam to mogao razumjeti. Što sam postojao slavniji, to sam ga češće čuo kako loše govore o meni. Ovi bivši prijatelji mi donose samo negativnu energiju, ne trebaju mi više. Samo čekaju da im financijski pomognem. Vjerujem nekim ljudima, ali nemam baš najboljeg prijatelja. Otkad sam bio toliko razočaran i od tada izgubio prijatelje, tražio sam solidarnost sa svojom porodicom i živim vrlo povučen i miran život", priznao je Ibrahimović u svojoj knjizi.

Oglasi

"Moj pravi prijatelj, najbolji prijatelj od svih, zove se Red. To je pas, engleski buldog. Kad mi treba pažnja, mogu računati na njega. Bila je to ljubav na prvi pogled. Vidio sam ga i bio je upravo onakav kakav sam sanjao da bude moj pas: snažan, goleme glave, iako je imao samo dvije godine. Bio je savršen pas. Toliko mi nedostaje da imam njegovu kopiju ovdje u Milanu, neku vrstu statue", rekao je Ibra.

Ibrahimović se 2020. sa 38 godina vratio u Milan i sada s 40 godina nalazi se pred potpistivanjem novog ugovora, a sa Rossonerima trenutno drži prvo mjesto u Seriji A i pokušava da osvoji Scudetto.

Milan sprema novi jednogodišnji ugovor za Šveđanina, kojeg nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je Poljska bila uspješnija od njegove reprezentacije u finalu baraža.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan svoj put prema Scudettu nastavlja u ponedjeljak utakmicom protiv Bologne, a MaxBet kladionica kao i uvijek ima široku ponudu i sjajne kvote.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti