Zrinjski rutinski do pobjede protiv Sloge

Plemići slavili sa 3:0

Zrinjski rutinski do pobjede protiv Sloge

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog na svom terenu pobijedili su večeras ekipu Sloge iz Doboja sa 3:0 u meču 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon kiksa u Trebinju protiv Leotara ekipa Zrinjskog večeras je pred svojim navijačima uspjela bez većih problema da pobijedi Slogu.

Zrinjski je bio bolji od početka utakmice i diktirao je tempo igre, a prvi veliku priliku Plemići su imali u 21. minuti. Veliku priliku imao je Nemanja Bilbija koji je šutirao s nekih sedam metara, ali je golman Sloge to odbranio.

U 28. minuti Zrinjski je imao slobodan udarac iz dobre pozicije sa 20-tak metara, ali je Janković loše šutirao. Ipak, šest minuta kasnije Zrinjski je uspio da dođe do prednosti.

Naime, Ćorluka je centirao, a loše u svom kaznenom prostoru snalazi se Stapić koji je udario loptu i poslao ju u svoju mrežu za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Sloga je već u 36. minuti mogla da izjednačenja iz svoje prve prave prilike na meču. Pokušao je Stevanović glavom, ali je golman mostarskog kluba uspio da odbrani njegov udarac.

Oglasi

U samom finišu prvog poluvremena Zrinjski je udvostručio prednost. Čorluka prošao po desnoj strani, ubacio, a golman gostiju izbija loptu pravo na nogu Ćužea, koji sa 10 metara pogađa za 2:0.

Zrinjski je bio bolji i u drugom poluvremenu i rutinski je priveo meč kraju. Sve je bilo riješeno u 61. minuti kada je Bilbija pogodio za konačnih 3:0.

Mostarski klub je do kraja utakmice diktirao tempo igre i bilo je jasno da će Zrinjski upisati nova tri boda.

Nije bilo nekih izglednijih prilika, te je aktuelni bh. prvak na kraju zasluženo pobijedio sa 3:0.

Premijer liga, 15. kolo:

Zrinjski - Sloga 3:0

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Bekić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Janković, Tičinović i Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga: Đulčić, Đorić, Stevanović, Milaković, Šaula, Kujundžić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović i Kulenović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
ZRINJSKI MOSTAR HERCEGBOSNA MOJA DRŽAVA ??????
2 6
imeiime
Covic djelimicno zadovoljan. I
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi