Zmajići nisu uspjeli: Portugal slavio sa 4:2
Bh. timu je bila potrebna pobjeda da preskoči Portugal na tabeli, ali na kraju ipak nismo uspjeli u toj namjeri. Ruku na srce i gostovanje je bilo vrlo teško.

Nastup na Euru ostao samo san

Zmajići nisu uspjeli: Portugal slavio sa 4:2

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nije uspjela da napravi iznenađenje u Portugalu i da porazi domaću selekciju.

Na kraju su Portugalci u odlučujućem susretu grupe 8 kvalifikacija za plasman na Euro slavili sa 4:2 i na taj način ostavili naše momke na trećoj poziciji u ovoj grupi i bez nade za plasman na Euro.

Naši momci se nisu prepali ovog vrlo važnog susreta i krenuli su furiozno na samom početku. Već u 2. minuti Peco centrira, a golman domaćih reaguje vrlo loše te lopta dolazi do Demirovića koji pokušava glavom, ali loptu izbija jedan od štopera Portugala ispred same linije gola.

I nakon toga se igralo ofanzivno sa obje strane, a u 19. minuti domaći dolaze do vodstva i to preko Hortea koji snažno šutira sa oko 20-ak metara i pogađa donji desni ugao gola na kojem stoji Trkulja.

Samo tri minute kasnije Demirović je pokušao ugroziti gol domaćih, ali lopta je otišla pored gola. Portugal je u tim trenucima bio daleko kvalitetnija reprezentacija i redale su se prilike pred našim golom, ali smo ipak mi bili ti koji su postigli naredni gol.

Igrala se 43. minuta kada je Demirović primio jednu loptu u šesnaestercu Portugala i vrlo mirno realizovao šansu za izjednačenje. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Nažalost, već na samom početku nastavka meča Zmajići su primili novi gol. Igrao se 54. minut kada je Joao Felix pogodio i Portugal je vodio 2:1. Do kraja meča domaći su postigli još dva gola i to preko Goncalvesa koji je pogodio u 64. minuti i Filipea koji je pogodio u nadoknadi vremena. Naš tim je također postigao još jedan gol u nadoknadi i to preko Aldina Turkeša.

Portugal je kvalifikacije završio na 2. mjestu i igrat će baraž za odlazak na Euro, dok je naša reprezentacija kvalifikacije završila na 3. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Kvalifikacije za Euro (U21):

Portugal - BiH 4:2

Top Komentari

pogba69
Momci su dali sve od sebe, nisu se prepali ni punog stadiona ni dalekog gostovanja.. igrali su i borili se najbolje što mogu i nisu uspjeli, ne treba krivit ni Vinka ni nikog od igrača jer su igrali odlično cijele kvalifikacije. Ostaje mali žal jer je generacija stvarno kvalitetna ali bože moj, nije kraj svijeta. Momci glavu gore i sretno u nastavku karijera.
64 3
dadopd
Gore glavu momci sledeci put ce biti bolje ne dajte se zbog dusmana.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi