Budućnost i dalje na jednom porazu, MZT pao u Ljubljani

ABA liga

Budućnost i dalje na jednom porazu, MZT pao u Ljubljani

Edmir Škorić

Budućnost i Union Olimpija ostvarile su domaće pobjede u subotnjim susretima 10. kola ABA lige.

Budućnost je u Podgorici sa 75:68 savladala Szolnoki. Mađari su pružili dobar otpor Crnogorcima, vodili nakon prve dionie (21:17) i na poluvremenu (42:36), ali su u nastavku ipak poraženi.

Budućnost je upisala devetu pobjedu i privremeno zasjela na vrh, barem dok Crvena zvezda ne odigra svoj meč, a koja je jedina neporažena ekipa u ABA ligi. Szolnoki je na omjeru 5-5.

Reynolds je predvodio Budućnost sa 18 poena, dok je Dašić ubacio 16. Vojvoda je sa 15 poena bio najbolji kod gostiju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Union Olimpija je u Ljubljani sa 69:56 nadigrala MZT Skoplje za šestu pobjedu (6-4), dok je MTZ doživio sedmi poraz (3-7). Najefikasniji u Olimpiji bili su Omić sa 14, te Marinelli, Marinović i Kanačević sa po 13 poena. U timu Makedonaca Lučić je ubacio 17, a Cvetković 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.