Euroliga objasnila zašto Musa i Llull nisu kažnjeni, Madriđani se žalili zbog navoda o bh. košarkašu

Sve je jasno kao dan

Euroliga objasnila zašto Musa i Llull nisu kažnjeni, Madriđani se žalili zbog navoda o bh. košarkašu

E. Čaušević

Prašina koja se digla nakon žestoke tuče koju smo gledali prije nekoliko dana na meču Real Madrida i Partizana još uvijek se nije slegla. Ovi timovi sutra u Beogradu imaju novi okršaj, a u redovima Partizana bili su nezadovoljni zbog odluke Eurolige oko suspenzija za učesnike tuče. Sada je stiglo objašnjenje zbog čega Sergio Llull i Džanan Musa nisu kažnjeni.

Partizan je oduševio košarkaški svijet igrama u prve dvije utakmice play-offa Eurolige kojima je beogradski klub uspio da povede sa 2:0 jer je slavio u oba meča koja su se igrala u Madridu.

Međutim, mrlju na sjajnu košarku bacila je žestoka tuča koju smo gledali u samom finišu druge utakmice.

Taj meč Partizan je dobio 95:80, a utakmica je prekinuta nešto više minut prije samog kraja zbog žestoke tuče. Sve je počeo Sergio Llull nesportskim prekršajem nad Kevinom Punterom kojem je to itekako zasmetalo.

Punter je htio fizički da se obračuna s košarkašem Reala, a tada je nastala ludnica. Najsramotniji potez napravio je Yabusele koji je hrvačkim zahvatom oborio Exuma i povrijedio ga, a ništa bolji nisu bili Punter i Lessort koji su fizički nasrnuli na Musu.

Prvo je Punter ničim izazvan ošamario bh. reprezentativca, a ubrzo nakon toga Lessort ga je oborio na parket. Sudije su napravile zapisnik, a dan kasnije Euroliga je saopštila svoje kazne.

Oglasi

Real i Partizan su kažnjeni po 50.000 eura, Yabusele je dobio pet, Punter dvije, a Deck i Lessort po jednu utakmicu suspenzije. No, ono što je srbijanskim medijima bilo nevjerovatno jeste da Llull i Musa nisu kažnjeni iako su bili dio tog haosa.

No, Euroliga je objavila izvještaj nakon svega u kojem je objašnjeno zašto su Musa i Llull prošli bez kazni.

Llull jeste napravio nesportski prekršaj, ali to je bilo sve od njega. Nakon što je Punter nasrnuo na igrača Reala on nije reagovao, a ostao je miran i tokom cijelog haosa i iskusno je sve posmatrao sa strane i nije učestvovao u tuči.

Što se tiče Muse bh. košarkaš nije kažnjen jer također nije napravio ništa sporno. Musa je bio taj kojeg je Punter ošamario, a zatim i Lessort bacio na parket zbog čega su oni na kraju i suspendovani, ali im bh. košarkaš nije uzvratio i zbog toga nije kažnjen.

Također, Partizan se na ovaj izvještaj nije žalio, ali je Real to uradio i to zbog rečenice o Musi. U izvještaju se navodilo da je bh. košarkaš razmijenio udarce s igračima Partizana, a iz Reala su tražili da se to ispravi jer to nije tačan navod.

Kao što je već zaključeno Punter i Lessort su bili ti koji su bez ikakve potrebe fizički nasrnuli na bh. reprezentativca, dok je Musa postupio veoma pametno i nije dao da ga to isprovocira i nije uzvratio zbog čega je na koncu i izbjegao suspenziju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan i Real Madrid svoj treći meč igraju u beogradskoj Areni sutra sa početkom u 20:30 sati. Već su poznate i kvote za okršaj u Beogradu, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi