Mozzart i Akademija Asmir Begović za nove golmanske nade

Dogovorena saradnja

Mozzart i Akademija Asmir Begović za nove golmanske nade

Sponzorski tekst

Golmanske mreže na terenima širom svijeta ubuduće će čuvati mlade golmanske nade koje stasavaju na terenima širom Bosne i Hercegovine i to na Akademiji čuvenog Asmira Begovića uz pomoć kompanije Mozzart. 

Početak ljetnje sezone sve je bliži, plan za turneju je spreman i uskoro počinju prijave za kamp za mlade golmane u junu u Sarajevu. Treninzi se i ove godine održavaju uz asistenciju kompanije Mozzart.

No description available.

"Uvijek nam je u planu da edukujemo što više golmana i golmanica na našoj Akademiji, odakle se mogu otisnuti u neke od klubova u BiH ili širom svijeta.

No description available.

Trudimo se i da u saradnji sa klubovima iz Evrope obezbjedimo probe za najperspektivnije među njima. Drago nam je da saradnju sa kompanijom Mozzart nastavljamo i ove godine jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja", kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

No description available.

Akademija trenutno broji više od 40 članova, od kojih je pet golmanica, a sa svima njima radi osam vrhunskih trenera.

"Podrška sportu, a prije svega mladima je uvijek visoko na listi naših prioriteta. Mladi golmani često rade bez specijalizovanih treninga i trenera, pa nam je želja da im što češće dajemo priliku da razvijaju svoje talente, a sportske vještine uče od svojih idola", poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

No description available.

Ideja o osnivanju ove Akademije došla je nakon prvog kampa održanog u Sarajevu 2018. godine. Cilj je bio da što više mladih golmana dobije mogućnost da radi u što boljim uslovima i na individualnom napretku.

No description available.

Nakon ljetnih kampova u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću i Konjicu, mladi i perspektivni golmani prošle godine dobili su priliku da treniraju i u zimskim uslovima, a kvalitetne treninge će nastaviti da organizuju i u budućnosti.

No description available.

Uz njih će na putu uspjeha, poput onog koji je ostvario legendarni Asmir Begović, opet biti kompanija Mozzart.