Za ljubitelje dvotočkaša: Mozzart donirao opremu biciklistima iz Gradiške

Ljubav prema biciklizmu sportisti i rekreativci iz Gradiške krunisali su osnivanjem Biciklističkog kluba „Challenge“. Iako se u prvom profesionalnom biciklističkom klubu u ovom gradu okupljaju kraće od dvije godine, već bilježe odlične rezultate na nivou BiH i u regionu. Podršku na stazama napretka pružila im je kompanija Mozzart. 

Za ljubitelje dvotočkaša: Mozzart donirao opremu biciklistima iz Gradiške

„Članovi kluba su prezadovoljni, reakcije na ovaj plemeniti gest Mozzarta su odlične. Sada smo uniformisani kao jedan tim za sva predstojeća takmičenja i to u kvalitetnoj opremi originalnog dizajna. Zbog toga smo veoma zahvalni“, kaže Slavoljub Bjelajac, predsjednik BK Challenge, Gradiška.
Njihova ekipa broji 14 takmičara i 38 rekreativaca, uzrasta od 12 do 40 godina u kategorijama juniori, elit, under, master. Članovi kluba su fokusirani na brdski biciklizam, dok drumsku kategoriju za sada ne voze.

Treninzi za najmlađe održavaju se svaka dva dana, a za starije takmičare jednom ili dva puta dnevno… Do sada su se takmičili širom BIH, na trkama Premijer lige BiH i Državnom prvenstvu u više disciplina, te u regiji…

Vozili su i trke Zimske lige Dalmacije, te Slavonske lige Hrvatske. Njihov Dragan Subotić u Ligi Dalmacije osvojio je četiri druga mjesta i dva treća mjesta u kategoriji elit, a u ukupnom plasmanu bio je 4. u konkurenciji 26 takmičara. U Ligi Slavonije Aleksandar Stojnić u Slavonskom Brodu zauzeo je treće mjesto u kategoriji kadeti, a Vukašin Čavka bio je drugi u redovima pionira u Osijeku..

Klub radi po principu samofinansiranja. Kroz naplatu godišnje članarine pokrivaju licence, ljekarske preglede i osiguranje takmičara.. Grad Gradiška im je pružio podršku pri organizaciji Prvenstva Srpske u oktobru, a nadaju se da ih u narednom periodu još više bodriti.

Za nabavku opreme oslanjaju se na društveno odgovorne kompanije poput Mozzarta. Zato se veoma raduju što će u novim dresovima voziti rute tokom Premijer lige koja počinje 28. maja u Ljubuškom sa željom da osvoje što više medalja…