Za posebne omladince: Mozzart podržao Drinu iz Goražda

Stigla podrška Klubu specijalnih sportova 

Za posebne omladince: Mozzart podržao Drinu iz Goražda

Sponzorski tekst

U Klubu specijalnih sportova „Drina“ u Goraždu skoro tri decenije okupljaju djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju kojima je zajednička ljubav prema sportu. 

U „Drini“ trenira 37 omladinaca, idu na izlete, takmičenja, druženja. Članstvo u ovom klubu mnogo im znači, a bavljenje sportom doprinosi njihovom napretku. 

Oni trebaju društvo kao i sva ostala djeca. Međutim, dešava se da su teško prihvaćeni od strane ostale djece i da ne mogu da se uklope…Zato dolaze u naš klub gdje se sa sebi ravnima druže, takmiče, da idu na zajedničke izlete, bave sportom u skladu sa svojim fizičkim i psihičkim mogućnostima i to u okviru populacije osoba sa posebnim potrebama. Sport im pomaže u psihičko-fizičkom razvoju, a jedva čekaju da dođu da se imaju s kim družiti i trenirati- kaže Rasim Ligata, predsjednik Kluba specijalnih sportova „Drina“, Goražde. 

U ovom klubu sportom se bave djeca i omladina starosti od sedam do 37 godina sa intelektualnim poteškoćama, sa fizičkim, psihičkim ili kombinovanim smetnjama u razvoju. U Udruženje dolaze ne samo sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, nego i iz okolnih opština iz Republike Srpske, ali i iz ruralnih područja. 

Mala i složna ekipa sastaje se povremeno, u terminima po dogovoru, a članovima obezbjeđuju sportsku opremu, plaćaju prevoz, hranu i piće.

Ovi posebni mladi sportisti sportove biraju u skladu sa svojim mogućnostima. Tako neki igraju košarku, neki mali nogomet, a drugi atletiku ili stoni tenis. Ekipno su išli i na takmičenje u okviru Specijalne olimpijade u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Prijedoru. Sarađuju sa srodnim Udruženjem „Nada“ iz Rudog, pa sa njima idu na izlete, druženja i takmičenja.

Iako se bave sportom, rezultati im uopšte nisu bitni, već zajedništvo, da su članovi kluba prihvaćeni, ali i da neko prepozna njihov trud i zalaganje. 

Klub nema stalni izvor finansiranja, pa se povremeno javljaju na javne pozive gdje apliciraju za sredstva za rad, a često šalju molbe za pomoć kako bi klub mogao opstati. Njihova zalaganja prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su im uručili poklon pakete.

-Reakcije članova su veoma pozitivne, a potez kompanije Mozzart je za svaku pohvalu. Posebno smo srećni što su nam lijepe vijesti stigle iz Banjaluke jer to znači da se i tamo čulo za naš rad i da su u Mozzartu prepoznali naše potrebe, mnogo im hvala. Dosta smo čitali o njihovoj društvenoj odgovornosti, svaka im čast na tome- kaže Ligata.