Pašajlić i Radukić napustili Bosnu, odlazi i Šturanović
Miroslav Pašajlić je ove sezone u 2. ABA Ligi prosječno bilježio 15 poena i šest asistencija po utakmici.

Studenti ostaju bez glavnih uzdanica

Pašajlić i Radukić napustili Bosnu, odlazi i Šturanović · Ekskluzivno

Košarkaški klub Bosna Royal danas je ostao bez dvojice bitnih košarkaša na koje neće moći računati u nastavku sezone.

Kako saznaje SportSport.ba, Aleksandar Radukić i Miroslav Pašajlić napustili su sarajevski klub nezadovoljni finansijskom situacijom. Obojica su u redove Bosne stigli pred početak sezone, ali klub prema njima nije ispunio data obećanja i odlazak je bio jedina opcija.

Isti potez bi u narednih nekoliko dana vrlo lako mogao napraviti i Maksim Šturanović, koji je također na izlaznim vratima kluba.

Za Bosnu će odlazak ovih košarkaša biti veliki hendikep, a to se pogotovo odnosi na Pašajlića koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Studenata. Srbijanski košarkaš je u 2. ABA Ligi prosječno bilježio 15 poena i šest asistencija po utakmici.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Maksim Šturanović je ove sezone u 2. ABA Ligi postizao 11,3 poena po utakmici uz 8,1 asistancija, a Aleksandar Radukić 5,7 poena po susretu.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bananko
Gasi sve, motaj kablove. Spavaš li mirno konakovicu???
9 1
Shisko Mencetic
Strasno, svaki put kad citam Bosna deklasirala ovog, Bosna nabila onog. Sta ce sad jadna im majka?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti