Da je ostala Jugoslavija sada bi napali titulu: I dva bh. igrača u izboru Fox Sportsa

Zastrašujući sastav

Da je ostala Jugoslavija sada bi napali titulu: I dva bh. igrača u izboru Fox Sportsa

Endin Čaušević

Do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostalo je još samo pet dana, a naravno nemoguće je da se neko ne sjeti kako bi izgledala selekcija Jugoslavije da se takmiči na završnici.

Ovaj put američki Fox Sports je napravio analizu reprezentacije i dotakao se nekadašnje selekcije Jugoslavije. U Foxu su bili šokirano koliko dobih igrača dolazi s prostora bivše Jugoslavije i jednostavno nisu mogli da odole, a da ne naprave tim igrača koji bi igrao na Mundijalu da se bivša država nije raspala.

U sastavu koji bi predstavljao Jugoslaviju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji našla su se i dva bh. fudbalera, a to su Edin Džeko i Miralem Pjanić. Fox Sports je na kraju poručio da bi ova selekcija sigurno bila favorit za osvajanje Mundijala da se Jugoslavija nije raspala prije skoro 30 godina.

Sastav Jugoslavije po izboru Fox Sportsa: Jan Oblak, Branislav Ivanović, Stefan Savić, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Nemanja Matić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Ivan Perišić, Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Keno
Kolasinac > vida
16 0
adis_D11
Kolarov je realno trenutno u boljoj formi,bane je star tu bi trebao biti vrsaljko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi