Mamić napustio sud u Sarajevu i poručio: "Ponosni sam državljanin BiH"

Ročište trajalo malo duže od 30 minuta

Mamić napustio sud u Sarajevu i poručio: "Ponosni sam državljanin BiH"

Zdravko Mamić jutros se u 10 sati pojavio na Sudu BiH u Sarajevu. Naime, popularni Maminjo je nakon jučerašnjeg hapšenja stigao na ročište, a sve je završeno za samo pola sata.

Odluka o njegovom izručenju Hrvatskoj biće saopštena do kraja dana.

"Ponosni sam državljanin BiH i ne želim izručenje Hrvatskoj. Njihovom pravosuđu ne vjerujem, oni su prekršili sva moja prava", rekao je Mamić okupljenim medijima.

Podsjećamo, da je SIPA Mamića uhapsila jučer u Međugorju po potjernici Interpola, a Mamić je na sudu navo da je njegova trenutna adresa Tomislavgrad.

Upozoren je da svaku promjenu adrese dok traje postupak pred sudom mora prijaviti.

Potražite više informacija na temu HNL:

Podsjetimo, Mamić je pred sudom u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora. Danas je u Sarajevu stigao i njegov brat Zoran koji mu je iskazao podršku.

Top Komentari

Keno
Mnogo interesantan covjek
22 3
adis_D11
Mamic je napravio ovaj dinamo svidjelo se to nekom ili ne,a sad mu ivako vracaju.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi