Dalić opleo po Ronaldu, pa se pokajao

Livnjak istakao da je sve krivo prezentirano

Dalić opleo po Ronaldu, pa se pokajao

Samir Mlaćo

Mnogo bure izazvala je proteklih dana izjava selektora nogometne reprezentacije Hrvatske Zlaka Dalića na pitanje o Cristianu Ronaldu.

Naime, Dalić je kazao da je Portugalac sebičnjak i da ne bi imao mjesta u njegovoj ekipi, a to je ustvari bio njegov osvrt na nedolazak Ronalda na dodjelu najboljeg igrača Evrope.

"To su oni koje ne zanima da li ekipa pobjeđuje ili gubi, već jesu li dali gol ili nisu", ispalo je tada rođeni Livnjak te izazvao brojne komentare.

Par dana kasnije Dalić je smirivao strasti, te se očigledno pokajao zbog izjava o sjajnom Portugalcu.

"Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedan od najvećih svih vremena. Ja sam nedavno komentirao negativne komentare prema Luki Modriću i nemam ništa osobno protiv Ronalda, možda je to krivo prezentirano i žao mi je što do toga uopće došlo. Na mom je listiću Modrić bio broj jedan, Ronaldo broj dva. Mislim da je Modrić zaslužio biti najbolji nogometaš Europe i svijeta, ove godine nitko nema trofeje poput njega i on ju je obilježio", kazao je Dalić hrvatskim medijima.

Dodao je da je to bio samo odgovor na nedolazak Ronalda na ceremoniju, a ne udar na kvalitete člana Juventusa.

Top Komentari

luks-02
Dosta neubedljivo se sad vadi i izvinjava.Ja lično se slažem sa njegovom prvom izjavom.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi