U 20:30 će svijet momentalno da stane!
Revanš utakmicu finala Copa Libertadores čekamo već dvije sedmice, a nadamo se da će večeras proći sve bez problema i da će to biti još jedan spektakularan okršaj ljutih rivala.

Večeras derbi Rivera i Boce

U 20:30 će svijet momentalno da stane!

Endin Čaušević

Nakon dvije sedmice nestrpljivog čekanja večeras bismo konačno trebali pratiti jedan od najvećih derbija na svijetu između River Platea i Boce Juniors u okviru revanš utakmice finala Copa Libertadores.

U prvoj utakmici koja se igrala na La Bomboneri bilo je 2:2, a revaš ovih ekipa trebao se igrati prije dvije sedmice na Monumentalu. Međutim, utakmica je odgođena zbog nereda koje su napravili navijači Rivera kada su kamenjima i suzavcem gađali autobus u kojem su bili igrači Boce.

Čak trojica igrača ovog tima su povrijeđena u neredima, te je bilo jasno da se utakmica neće igrati. Iako su mnogi željeli da se revanš odigra dan kasnije na Monumentalu ni to se nije desilo jer su igrači Boce Juniors odbijali da igraju na ovom stadionu jer su se bojali za svoju sigurnost.

Na kraju River je najgore prošao jer je odlučeno da revanš ne mogu igrati na svom terenu, pa čak ni na svom kontinentu. Donesena je odluka da će se revanš meč igrati u Evropi i to u Madridu na stadionu Real Madrida. Navodno, to je odlučeno jer u Španiji živi veliki broj Argentinaca iako je odluka pomalo skandalozna.

Naime, veliki broj navijača oba tima neće moći uživo pratiti meč jer su troškovi odlaska na utakmicu ogromni. River sigurno neće imati ni blizi podršku kao na Monumentalu gdje uopšte ne bi bilo navijača Boce. No, večeras na Bernabeu će ih sigurno biti i to u velikom broju.

Što se kladionica tiče blagi favorit večeras je River iako ne igra na svom terenu. U svojoj bogatoj ponudi kladionica MOZZART na pobjedu Rivera nudi poprilično primamljivu kvotu, dok je kvota na pobjedu Boce nešto veća. Zanimljivo da je nekako najviše primamljiva kvota na remi. Kvote možete pogledati na OVOM linku. Utakmica se igra od 20:30 sati!

Top Komentari

gumenakita
Svijet ce da stane?Koje gluposti pisete,gdje ste ucili novinarstvo?
21 4
Poko
Svijet ce da stane??? Wtf
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi