Italijanska štampa živi od Icardija, Džeke i De Ligta

Najcitiraniji igrači u medijima ovog ljeta

Italijanska štampa živi od Icardija, Džeke i De Ligta

Edmir Škorić

Portal Mediamonitor.it sastavio je popis igrača čije se ime pojavilo u medijima nekoliko puta. 

Edin Džeko se dugo vremena povezuje s Interom, tokom čitavog ljeta traje saga oko njegovog potencijalnog transfera, ali bh. reprezentativac je i dalje stanovnik Rima i barem još neko vrijeme će to biti.

Ovo ljeto općenito bilo je puno transfera, obilježili su ga transferi ili sage Griezmanna u Barcelonu, De Ligta u Juventus, Neymara u Barcu (još se pregovara), Hazarda u Real Madrid...

Mediamonitor.it je izračunao koliko puta se ime nekog nogometaša iz Serije A pojavljivalo u italijanskim medijima ovog ljeta, pa su došli do sljedećih rezultata:

Icardi je lider sa 7210 citata, zatim je na drugom mjestu Edin Džeko sa 6056, dok se za Matthijsa De Ligta i Juventus moglo pronaći 5432 informacije.

Kako bi se istaknuli ovi podaci, praćenje se provodi na preko 1.500 izvora informacija, uključujući tiskane medije (nacionalne, lokalne i povremene novine), novinske stranice, glavne radijske, TV i blogove, koristeći tehnologiju i rješenja koje je razvila tvrtka Cedat 85.

Prema analizi Mediamonitor.it, italijanski mediji su također usmjerili svoju pozornost na Higuaina (spominje se 5.070), potaknuto glasinama o mogućem transferu u Rim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogba je također čest u italijanskim medijima , pa je citirano njegovo ime u štampi 4782 puta. U prvih deset najcitiranijih igrača u medijima u Italiji tokom proteklih 30 dana je i Niccolò Barella (4,640) i on je nedavno prešao u Inter i o njemu se sada manje piše.

Na listi je i Romelu Lukaku (4297), koji se poput Džeke povezuje s Interom, a na listi su još Marcelo (mogući transfer u Juve, 4249 citata), Dani Ceballos (3016), Balotelli (2349) i mladi Chiesa (2233).

Top Komentari

redbull
i bosanska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi