Vinicius Junior je ovog ljeta mogao postati novi igrač Arsenala
Florentino Perez nije želio prodati Viniciusa i pored dolaska Edena Hazarda

Brazilac je bio na meti londonskog kluba

Vinicius Junior je ovog ljeta mogao postati novi igrač Arsenala

S. Pašalić

Vinicius Junior je prošlog ljeta stigao u Real Madrid.

Mladi Brazilac je za 35 miliona eura prešao iz Flamenga u klub sa Santiago Bernabeu, ali se na početku nije baš najbolje snašao.

Ipak, nakon što je Real promijenio trenera, i Vinicius Junior je zaigrao puno bolje, a u jednom trenutku se činilo da igra najbolje od svih igrača ovog tima.

Međutim, uslijedila je povreda početkom marta koja ga je sa terena udaljila dva mjeseca, a oporavio se pred kraj prvenstva i odigrao još nekoliko utakmica.

Igrač Reala se ovog ljeta našao na meti mnogih klubova s obzirom da je Real doveo sjajna pojačanja pa se pisalo da bi Vinicius mogao i napustiti Madrid.

PSG ga je želio uključiti u transfer Neymara koji je Real pokušavao dogovoriti, ali je Florentino Perez jasno poručio da Brazilac neće ići sa Santiago Bernabeua.

Pored Parižana, čini se da je i Arsenal ovog ljeta pokušao dovesti Brazilca, ali je dobio isti odgovor od Pereza.

Naime, tehnički direktor Arsenala, Edu, je kontaktirao Real kako bi se raspitao o mogućem transferu prije nego što je doveo Danija Cebalosa, Davida Luiza, Kierana Tierneya i najveće pojačanje ovog ljeta - Nicolasa Pepea, ali su iz španskog kluba poručili da Vinicius nije na prodaju i pored toga što je Eden Hazard stigao u Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAAzIJaaaA
I 56SENAL je mogao osvojiti Englesku ligu i Evropa ligu i NEBITNE KUPOVE, aaaaliii NIJEE..
2 1
elimo
Čekamo komentar gazijee...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije