Tajna klauzula u ugovoru Erlinga Haalanda
Foto - Borussia Dortmund

Norvežanin je imao poseban uslov kod potpisa

Tajna klauzula u ugovoru Erlinga Haalanda

M. Šljivak

Norveška zvijezda Erling Haaland (19) odlučio je napustiti austrijski Salzburg i ove zime je potpisao ugovor sa Borussijom iz Dortmunda.

Njemački velikan je u borbi za potpis 19-godišnjeg napadača pobijedio mnoge evropske velikane, među kojima su Manchester United i Juventus.

Haaland je sa Borussijom potpisao ugovor do 2024. godine, ali kako tvrdi njemački Bild, on u ugovoru ima posebnu opciju u kojoj već na ljeto 2022. godine može ići iz kluba.

Ta klauzula je sasvim jasna. Ako u klub dođe ponuda od ekipa kao što su Manchester United, Real Madrid, Juventus ili Barcelona, a kojom Norvežanin bude zadovoljan, on će moći da ide.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako bi ovaj 19-godišnjak već za nešto više od dvije godine mogao napustiti Dortmund, što bi se lako moglo desiti ako u Borussiji nastavi sa igrama koje pružao u redovima Salzburga.

Haaland je u redovima austrijskog prvaka briljirao. Odigrao je ukupno 22 utakmice, a postigao je čak 28 golova i upisao je sedam asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoriakiKasai
Ovo ce biti igracina
3 2
Heller
Očigledno nije tajna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti