Fudbaler koji je odbio BiH potpisao za Parmu
EPA

Došao na posudbu

Fudbaler koji je odbio BiH potpisao za Parmu

Teme:

Fudbaler porijeklom iz BiH Jasmin Kurtić novo je pojačanje Parme, saopštio je ovaj italijanski prvoligaš.

U Kurtićevom odlasku iz SPAL-a prethodnih sedmica uveliko se špekulisalo na Apeninima, a sljedeća destinacija u karijeri 31-godišnjeg reprezentativca Slovenije definitivno će biti Parma.

Italijani su saopštili kako je Kurtić došao na šestomjesečnu posudbu, s tim da će Parma na kraju sezone imati obavezu da otkupi njegov ugovor, po unaprijed određenim uslovima.

Kurtić je u Italiji već dobro poznato ime. Tamo igra od januara 2011. godine kada je iz Gorice došao u Palermo, a u međuvremenu je pored SPAL-a još nastupao za Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentinu i Atalantu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Porijeklo ovog fudbalera je inače iz naše zemlje, tačnije iz Banovića, a prije skoro sedam godina imao je ponudu da zaigra za Zmajeve. Ipak, kako su mu se prvi bili javili Slovenci, obećanje nije želio prekršiti i do danas je za selekciju Matjaža Keka odigrao više od 50 utakmica.

Top Komentari

DanGraf
Polomio u Parmi obe noge dabogda.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi