Washington Post suspendovao novinarku zbog gnusne objave na Twitteru nakon smrti Kobeja Bryanta

Felicia Sonmez se našla u centru pažnje

Washington Post suspendovao novinarku zbog gnusne objave na Twitteru nakon smrti Kobeja Bryanta

Endin Čaušević

Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je jučer u helikopterskoj nesreći koja se desila u blizini Los Angelesa.

Vijest o pogibiji jednog od najboljih košarkaša svih vremena je uzdrmala sportsku javnost. Potvrđeno je da je pored Bryanta u ovoj nesreći stradalo još osam osoba među kojima je bila i njegova 19-godišnja kćerka Gianna.

Mnoge poznate ličnosti su se putem društvenih mreža oprostile od Bryanta i nadali su se da je riješ samo o nekoj lošoj šali. No, kada je policija potvrdila da je 41-godišnji Bryant poginuo nastao je haos na društvenim mrežama.

Ipak, i pored svih tih emotivnih poruka bilo je i onih koji su iskoristili priliku da pokušaju blatiti Bryanta. Jedna od njih je i novinarka Washington Posta Felicia Sonmez koja je podijelila priču iz 2016. godine kada je Bryant bio optužen za silovanje koje se navodno desilo 2003. godine.

U opisu vijesti koju je podijelila na Twitteru još je napisala "Uznemirujući Bryantov slučaj silovanja. DNA dokazi, priča žrtve i pola priznanja".

Hours after it was learned that Bryant and his 13-year-old daughter were among nine people who were killed in a helicopter crash, Sonmez tweeted a link to a 2016 story about the 2003 rape accusations against the basketball legend

Ovo je naišlo na nevjerovatne osude javnosti jer su mnogi poručili da nije bio trenutak za takvu gnusnu objavu. Dobila je čak i prijetnje smrću što je ovu novinarku posebno šokiralo.

In follow-up tweets, Sonmez writes: ¿Well, THAT was eye-opening. To the 10,000 people (literally) who have commented and emailed me with abuse and death threats, please take a moment and read the story - which was written 3+ years ago, and not by me. Any public figure is worth remembering in their totality even if that public figure is beloved and that totality unsettling¿

No, da je ona pogriješila s onim što je uradila pokazalo je i uredništvo Washington Posta. Oni su odmah suspendovali ovu novinarku do daljeg i postoji velika mogućnost da će ona ostati bez posla.

Podsjećamo, 2003. godine 19-godišnja djevojka optužila je Bryanta da ju je silovao u hotelu, ali su optužbe odbačene.

Top Komentari

Rajvosa2019
Dno dna
8 9
Obzirom da zivim u Americi, garant da ova novinarka nece ostati bez posla, to je samo bacanje prasine u oci siroj javnosti, u stvari to su samo insinuacije nasi novinara da bi ona mogla ostati beza posla. O mrtvima i legendama sve najbolje, da je bio legenda za zivota to je tacno, naravno legenda kao kosarkas, bila je i afera u vezi silovanja vezano Kobe Bryant i ta se vijest veom cesto vrtila sirom Amerike, ali posto je Kobe imao jake advokate koje je debelim parama platio ali kad se doda i njegova velika popularnost, naravno to je sve zataskano. Sve u svemu moj veliki respekta za Kobe Bryant i mislim da je velika greska ove novinarke sto sad ovo iznosi o Kobe Bryantu jer nije pogodan trenutak za to, kada je porodica u velikoj zalosti jer nastradao je Kobe Bryant i njegova cerka, sto je zaista zalosno. Kobe Bryant R.I.P (Pocivaj U Miru)
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije