Otac poslao opravdanje, mali Edoardo će večeras gledati hisotrijsku utakmicu Lige prvaka

Euforija u Bergamu

Otac poslao opravdanje, mali Edoardo će večeras gledati hisotrijsku utakmicu Lige prvaka

Atalanta ove sezone prvi put igra Ligu prvaka, a tim iz Bergama je odmah uspio stići do nokaut faze.

Večeras se na San Siru, pošto Atalantin stadion ne ispunjava UEFA-ine kriterije, igra historijski meč za Atalantu i Bergamo - prvi meč osmine finala Lige prvaka.

Već ranije je najavljeno da 45.000 navijača, a možda i više, stiže iz Bergama u 80-ak kilometara udaljeni Milano kako bi bodrili svoju Atalantu.

Taj podatak dobija na značaju kada se u obzir uzme da grad Bergamo ima oko 120.000 stanovnika.

Večeras se društvenim mrežama širi i poruka koju je otac poslao učitelju kako bi današnji izostanak njegovog sina iz škole bio opravdan.

"Obavještavamo vas da danas popodne Edoardo neće biti na nastavi zbog kulturološko-historijskih razloga. On će svjedočiti historiji Bergama, zajedno sa svojim ocem. Forza Atalanta", stoji u poruci koju je dobio učitelj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fotografiju poruke na društvenim mrežama je podijelio gradonačelnik Bergama Giorgio Gori.

Top Komentari

mostarac
Davne 1987 u Mostaru su igrali Velez-Sion Kup Uefa i ako su casovi bili skraceni ja sam odlucio da ne idem u skolu taj dan jbg bili su casovi neopravdani ali ja na vrijeme dodjoh na stajanje da bodrim svoje Rodjene...Sjecam se da je neko provalio da je stadion polupun vec u 2 popodne i mi odlucismo da odmah idemo na utakmicu i ja prolazim pored skole a moji drugari na velikom odmoru ,stizemo na stadion a tamo nema tek 200-300 ljudi hahaha..Ali osta lijepo sjecanje koje nosim sa sobom svugdje po svijetu!!!
4 0
jugjejedan
po kolko je kod njih majketi sati??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi