Petković napustio Fuchse Berlin
Foto: EPA

Bh. stručnjak dobio otkaz

Petković napustio Fuchse Berlin

Bosanskohercegovački rukometni trener Velimir Petković ostao je bez posla.

Petković je od 2016. godine do danas radio u Njemačkoj kao trener Füchse Berlina, ali nakon serije loših rezultata dobio je otkaz u ovom klubu.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz koji je Füchse Berlin doživio od posljednjeplasiranog Nordhorn-Lingena, a u klubu nisu skrivali žal što su se morali rastati sa trenerom rođenim u Banjaluci.

"Osjećali smo se primoranim da povučemo ovaj potez nakon posljednjih rezultata, i to sve kako bismo i dalje mogli ostvariti naše ambiciozne ciljeve. Ovo je jedan od najtežih trenutaka otkako sam u rukovodstvu kluba", rekao je član uprave Stefan Kretzschmar.

Trenersku karijeru Petković u Njemačkoj gradi još od 1991. godine i do danas je vodio nekoliko tamošnjih klubova, uključujući i Frisch Auf Göppingen s kojim je osvojio dva puta Kup EHF.

Nezvanično se za Petkovićeve usluge interesuje Rukometni savez Rusije koji bi ga rado vidio u ulozi selektora.

Top Komentari

premium
Pa jel napustio ili je dobio otkaz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi