UEFA mijenja planove za Euro, to bi osjetila i Bosna i Hercegovina?

Kalendar još nije potvrđen

UEFA mijenja planove za Euro, to bi osjetila i Bosna i Hercegovina?

A. Čaušević

Ukoliko bude najbolja u baražu Lige B Lige nacija Bosna i Hercegovina će izboriti svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo. 

Prije nekoliko sedmica UEFA je odlučila da se termina Eura promijeni, odnosno da se završni turnir najboljih selekcija pomjeri za 2021. godinu.

Kako piše Daily Mail moglo bi doći do određenih promjena u samoj organizaciji Evropskog prvenstva. Prvobitno je planirano da se turni održi u 12 gradova, međutim zbog novonastale situacije podjedini gradovi su pod upintikom.

Naime, FS Italije i FS Španije su izrazili određene sumnje da li će Rim i Bilbao moći biti domaćini s obzirom da su ove dvije zemlje najugroženije koronvirusom.

Ukoliko se grupna faza ne bi igrala u Bilbau to bi plasmanom na Euro osjetila i BiH koja bi se kao pobjednik baraža Lige B našla u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iz UEFA-e su saopštili da je sigurno da će Euro biti održan od 11. juna do 11. jula, da su odavno uspostavljeni kontakti s gradovima domaćinima. Namjera je da bude isti broj gradova domaćina, ali da datum utakmica još nije zvanično potvrđen što izaziva određenu sumnju.

Osim Rima i Bilbao gradovi domaćini još bi trebali biti Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen i Sankt Petersburg.

Top Komentari

haris100
Budimpešta bi bila idealna
5 0
travnjak
Daj kakav blizi grad,da napunimo tribine aBd
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi