"Dajte Tysonu nekoliko sedmica da se spremi i sve će ih ubiti u ringu"

Njegov bivši trener tvrdi

"Dajte Tysonu nekoliko sedmica da se spremi i sve će ih ubiti u ringu"

M. Šljivak

Nekadašnji trener Mikea Tysona i bivši prvak svijeta u tri težinske kategorije, Jeff Fenech, uvjeren je da bi Iron Mike i sa 53 godine bio šampion svijeta teše kategorije.

Fenech smatra da boks nije ni blizu onoga što je nekada bio, a za Sporting News je dao izuzetno zanimljiv intervju s nekoliko sjajnih opaski za svijet boksa.

Tvrdi da bi Mike Tyson sa nekoliko sedmica aktivnog treninga nokautirao Deontayja Wildera unutar jedne minute.

"Boks više nije isti kao prije. Garantujem vam da bi Mike Tyson s nekoliko sedmica treninga nokautirao Wildera. Wilder ima udarac i ništa više. Kada ga udarite, onda je gotovo, a Mike ne promašuje.", tvrdi Fenech i nastavlja:

"Ako te likove uspijeva nokautirati Tysona Fury, koji je sjajan borac, ali ne i udarač, onda bi ih Mike Tyson ubio", smatra Fenech.

Govorio je slavni Australac i zbog čega boks više nije isti kao nekada.

"Danas je sve drugačije. Pa, Robert Duran bi danas bio desetostruki prvak svijeta. Ima tu sjajnih boksera, ali nije isto. Imaju mnogo novca, ali nisu gladni. Ne bi se mogli nositi s Duranom, ne bi mogli pobijediti Rayja Leonarda, Alexisa Arguella... To su bili ratnici".

Ipak, jednog čovjeka iz savremenog boksa je izdvojio ispred svih. To je WBC prvak Tyson Fury.

"On je jedan od najvještijih likova koje sam vidio. Smatram da neke stvari još uvijek radi pogrešno, ali vjeruje u sebe i ima plan kojeg se pridžava".

Fenech je također izdvojio još i Terencea Crawforda, te Naoyu Inouea, kao najbolje borce nižih kategorija.

Top Komentari

Sajaga
Ma bi ali ne moraju. Svaki primljeni udarac, te i zadati ima svoju cijenu.
2 0
user1583752673
U pravu je covjek boks odavno nije bio u gorem stanju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti