Šta čeka NFSBiH? Donesena odluka i na Kosovu, lopta će se kotrljati od 2. juna

Utakmicama Kupa

Šta čeka NFSBiH? Donesena odluka i na Kosovu, lopta će se kotrljati od 2. juna

A. Čaušević

Fudbalska sezona će se nastaviti i na Kosovu, dok su međuvremenu tamošnji klubovi počeli testiranja na Covid-19. 

Prošle sedmice stigla je i zvanična potvrda da će se fudbalska sezona na Kosovu nastaviti prvo utakmicama Kupa, a zatim ligaškim duelima.

Prvi mečevi polufinala tamošnjeg Kupa će se igrati početkom juna. Priština će 2. juna dočekati Drenicu, dok će Ballkani biti domaćin Feronikeliju. Revnši su na rasporedu 17. juna.

Prve utakmice kosovske Super like koja je prekinuta sredinom marta će se igrati 7. juna nakon što su klubovi još ranije dobili dozvolu za treniranje.

Tako NFSBiH trenutno ostaje jedini Savez iz regiona koji nije donio odluku o nastavku sezone, to bi se trebalo desiti sljedeće sedmice.

S obzirom da sve sluti na prekid BiH bi tako vrlo lako mogla postati jedina zemlja u regionu gdje se fudbalska sezona neće nastaviti.

Top Komentari

arca
Politika braco moj.Kako bi inace Borac u europu.
4 0
kaskada24
Umjesto da svaki vikend 365 dana u godini ako treba koristimo za napredak našeg fudbala, neki jedva traže izun da se ne igra, da stane i da zamre, ne razmišljajući o posljedicama zbog ove višemjesečne pauze za sve. To je taj nakaradni mentalitet. Mi sami sebe porazimo u svemu!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti