Generacija Sarajeva za velike stvari

Djeluju nepobjedivo

Generacija Sarajeva za velike stvari

Adnan Beganović

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, sinoć je u Mostaru nadigrao Zrinjski te se tako vratio na čelo premijerligaške tabele uoči nove reprezentativne pauze.

Izabranici Vinka Marinovića slavili su sa 3:2, a ovom pobjedom izjednačili su rekord šampionske generacije iz sezone 2006/2007.

Naime, upravo ta generacija Sarajeva je otkako u Premijer ligi BiH igraju klubovi sa područja cijele države (2002/2003) u devet odigranih utakmica osvojila 23 boda, odnosno upisala je sedam pobjeda i dva remija.

Istina, generacija 2006/2007 slavila je u svojoj desetoj odigranoj utakmici, a prvi poraz doživjela je u jedanaestoj i to na gostovanju kod Modriče (3:1). No, s obzirom kako u ovom trenutku djeluje Sarajevo, ne bi nikog iznadilo da i taj rekord, kao i neki drugi budu srušeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I generacija Sarajeva 2005/2006 u prvih devet odigranih utakmica nije imala poraza, ali za razliku od ove dvije imala je "samo" pet pobjeda i četiri remija. Prvi poraz ova generacija doživjela je također od Modriče u svojoj dvanaestoj utakmici (2:0).

S druge strane generacije 2012/2013 i 2014/15 svoje prve poraze su doživjela u devetim susretima. Prva u Travniku do kojeg je imala skor od sedam pobjeda i jednog remija, a druga u Širokom Brijegu do kojeg je imala skor od po četiri pobjede i remija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Žestoka generacija. Jer igrači sa klupe imaju isti kvalitet kao prvi 11. To se vidjelo i protiv Zrinjskog gdje su Handzic i Hebibovic zabili. Svako čeka svoju šansu, i daju svi 110%.
29 3
Horde
Samo nek su na zemlji, da se ne dižu u oblake i ovo će se osigurati titula prije zime
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi