"Neću se kriti, ja sam donio odluku za Ozila jer ima stvari koje se vuku već osam godina"
Foto - EPA

Arteta sasvim iskren

"Neću se kriti, ja sam donio odluku za Ozila jer ima stvari koje se vuku već osam godina"

M. Šljivak

Mesut Ozil oglasio se jučer nakon što ga je menadžer Mikel Arteta precrtao iz svojih planova za ovu sezonu.

Njemački fudbaler je objavio poruku na društvenim mrežama u kojoj tvrdi da mu ne dozvoljavaju da igra za Arsenal, tim koji voli i u kojem uživa, te da se on maksimalno trudi na treninzima.

Nakon svega menadžer Mikel Arteta je javno odlučio da kaže šta se dešava sa Ozilom i poručio mu je da samo sebe može kriviti za sve.

"To što se dešava sa njim nije ništa novo. Atmosfera koja je oko njega otkako sam došao ovdje je poprilično teška. Dosta toga se vuče već osam godina", rekao je Arteta i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želio sam najbolje za Mesuta i dosta puta smo bili blizu da se zbližimo, ali sve se vraćalo na staro kada bih ga morao izostaviti iz ekipe. Nema to nikakve veze sa ponašanjem ili sa smanjenjem plate o čemu se piše. To nije istina. Unajmljen sam kao menadžer da pobjeđujem i da donosim najbolje odluke za klub. Mesut je imao svoju šansu kao i drugi, ali ja gledam svakodnevno šta igrač može da donese timu. Neću se kriti iza kluba ili vlasnika. Ja sam donio odluku da ne bude u timu i savjest mi je čista. Žao mi je što sam igrače morao izostaviti iz tima, ali svakoga mogu pogledati u oči. Od samog početka sam prema svima bio otvoren", poručio je Arteta.

Ozil nije prijavljen ni za evropske utakmice i vjerovatno je njemački fudbaler odigrao svoje u Arsenalu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Sve je ovo zbog toga sto je progovorio o Kini i njihovom tretiranju prema muslimanima,i zbog njegovog politickog opredjeljenja,prvo njemci adidas raskidaju ugovor,sad Arsenal zbog lobija kineskog izbacuje ga sa svih takmicenja
18 4
miki30
Treba Ozil lagano presjediti ugovor, uzimati 350 hiljada funti sedmično, šta ga briga. Zna se što ga nema u sastavu, to zna svako dijete. Čovjek se morao oprostiti na isti način od reprezentacije jer je imao ogroman pritisak Njemacke javnosti samo zbog jedne obične slike sa Erdoganom. Sve se to sad i ovde ponavlja samo logično da to oni neće priznati, ma nek ih dere Ozil makar financiski
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi