Crvena zvezda bez šansi protiv Anadolu Efesa
Crvena zvezda nije imala šansi protiv desetkovanog Efesa

Turci ipak igrali s reprezentativcima na intervenciju Saveza

Crvena zvezda bez šansi protiv Anadolu Efesa

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su lako savladali Crvenu zvezdu u Beogradu u okviru 11. kola Eurolige rezultatom 75:64.

Efes je u najavi u ovu utakmicu ulazio bez košarkaša koji imaju koronavirus (Micić, Pleiss, Dunston), te reprezentativcima koji sutra imaju okršaj s Hrvatskom.

No ipak, na teren su danas istrčali košarkaši koji su bili s nacionalnim timom predvođeni Shane Larkinom koji su zaigrali uz posebnu intervenciju košarkaškog Saveza Turske koji je nacionalnom prvaku izašao u susret. Tako je Efes u ovu utakmicu ušao s respektabilnim sastavom i bez ovih košarkaša i iako je Zvezda u prvom poluvremenu bila u igri, opći dojam je bio takav da se samo očekivala eksplozija gostiju. Ona je došla u 3/4 kada je turski prvak zaigrao svoju prepoznatljivu košarku protiv koje obranu ne mogu naći ni bolji timovi od Beograđana. 

Larkin se na kraju zaustavio na 18 poena, a Moerman na jednom manje. Corey Walden je postigao 14 koševa za domaći tim a Loyd je ubacio 10. 

Top Komentari

Vienner
Gdje onaj novinar sto napisao da su Efesovi igraci dobili Covid19 koronu i da nece igrat najbolji a svi najbolji bili na terenu ubili boga u ovim jadnicima od Zvezde
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi