Gdje je danas dječak koji je prije sedam godina pitao Ronalda šta da uradi da igra s njim?

Japanac ponovo u centru pažnje

Gdje je danas dječak koji je prije sedam godina pitao Ronalda šta da uradi da igra s njim?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prije nekoliko godina boravio u Japanu gdje je predstavljao jedan proizvod za ljepotu pod nazivom "Facial Fitness Pao".

Ronaldo je tada bio glavna vijest u Japanu, a jedan dječak je imao šansu da ga upozna i popriča s njim.

Riječ je o Ryotu Iwaoki koji se čak potrudio da s Ronaldom priča na portugalskom i od njega traži savjet. Prisutni u sali su mu se smijali zbog načina na koji priča portugalski, ali ih je onda Ronaldo utišao.

On je pitao Ronalda šta treba da uradi da jednog dana igra s njim jer je on njegov najdraži igrač, a Portugalac mu je veoma ljubazno odgovorio.

"Ne znam zašto mu se smiju? Dosta dobro priča portugalski i vidi se da se trudiš. Treba da vjeruješ u sebe, radi naporno i nemoj propustiti šansu kada ti se ona ukaže", poručio je Ronaldo ovom dječaku.

Nekoliko godina kasnije Iwaoka se ponovo našao u centru pažnje, te mu u fudbalu ne ide baš kako je očekivao. Bio je na probama u mnogim japanskim klubovima, a trenutno je član ekipe Yamanashi Gakuin na univerzitetu u gradu Kofu.

On igra za prvi tim ovog univerziteta i odlučan je još uvijek da ostvari svoj san i zaigra s Ronaldom jednog dana.

"Nisam zaboravio ono što mi je Ronaldo rekao prije skoro sedam godina. Taj savjet mi je nekako uvijek na umu", rekao je Iwaoka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pama
Koji sam kurc.ac upravo procitao?
5 0
kovacic
Svi strani mediji su prenijeli da je izabran u najboljih 11 japanske juniorske lige, samo vi imate neke druge informacije.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi