Ne prestaje s rekordima: Dončić u jednoj večeri prestigao Havliceka i Magica Johnsona
Foto: EPA

Luka Dončić je jednostavno čudesan

Ne prestaje s rekordima: Dončić u jednoj večeri prestigao Havliceka i Magica Johnsona

Dallas Mavericksi su noćas u odličnoj utakmici savladali Atlanta Hawkse rezultatom 118:117.

Luka Dončić je predvodio Maverickse do pobjede s 28 koševa te po 10 skokova i asistencija za sedmi triple-doble učinak ove sezone, po čemu je najbolji u NBA ligi, ali i za podvig koji je u ovoj kategoriji ostvario i u povijesnim okvirima.

Dončić je noćašnjim triple-doubleom na vječnoj listi preskočio legendarnog košarkaša Celticsa Johna Havliceka i sada je na 13. mjestu igrača s najviše triple-doubleova. Dončiću jeveć na polovici treće sezone u NBA ligi uspjelo ono za što je jednom od najvećih u povijesti trebalo 16 sezona u najjačim Boston Celticsima i u kojim je osvojio osam naslova.

Slovenac je 32. triple-doubleom karijere u dvije kategorije preskočio još jednog NBA velikana, Magica Johnsona. Legendarnom košarkašu Lakersa je uzeo drugo mjesto na tablici igrača s najviše triple-doublea u prve tri sezone u NBA ligi. Magica je srušio i na ljestvici velikana koji su imali najviše triple-doublea prije 23. godine života. Dončić ih je do sada ostvario 32 pa mu samo šest takvih utakmica nedostaje da se izjednači s rekorderom Oscarom Roberstonom. Dončić će to sigurno uspjeti jer 23. rođendan mu je tek u februaru iduće godine.

Top Komentari

miki30
Ovo su nenormalne brojke, a tipu su tek 23 godine! Nikad ne bih pomislio da će ovako nešto da radi na NBA parketima, nemoguće!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije