Atletico pokleknuo u samom finišu: Benzema pokazao zašto je prva zvijezda Kraljeva

Remi na Wanda Metropolitanu

Atletico pokleknuo u samom finišu: Benzema pokazao zašto je prva zvijezda Kraljeva

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su na svom terenu remizirali protiv gradskog rivala Real Madrida (1:1) u okviru 26. kola španske La Lige.

Atletico je dosta bolje otvorio današnju utakmicu i to im se isplatilo veoma brzo. Domaći su u 15. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Llorente odlično uposlio Luisa Suareza koji sjajno pogađa za 1:0.

Real Madrid je nakon toga preuzeo incijativu na sredini terena dok je Atletico većinom prijetio iz kontri. U 41. minuti Kraljevi su tražili penal nakon što je lopta nakon kornera pogodila u ruku Felipea, ali je sudija nakon što je pogledao VAR odlučio da nema penala.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku vidjeli smo u 53. minuti kada je Carrasco bio u prilici, ali je Courtois to odbranio. Dvije minute kasnije pokušao je Suare, no i ovaj put golman Reala sjajno brani.

Real Madrid je najbolju šansu u ovoj utakmici imao u 80. minuti. U šansi je bio Karim Benzema koji je zaprijetio u dva navrata, ali je Jan Oblak maestralno odbranio njegove udarce.

Benzema je pokušao i dvije minute kasnije iz slobodnog udarca, ali je Oblak i ovaj put bio siguran. Međutim, dvije minuta kasnije treća sreća za Benzemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski napadač je odigrao sjajan dupli pas s Casemirom i izašao je sam na gol Atletica i ovaj put rutinski pogodio za 1:1 i tako donio važan bod svojoj ekipi u borbi za titulu.

Atletico je ostao prvi sa 59 bodova, dok je Real Madrid treći sa 54 boda. Ovom remiju najviše se raduju u Barceloni jer su oni drugi sa 56 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Luuuuka Moooodriiiić
1 10
DamirS
Mislim da će Atletico prosuti ovu prednost. Idu Sevilli, idu Barci a igra im je katastrofa. S druge strane i Real i Barca su se zahuktali i pitanje je vremena kad će ih obje ekipe prestići.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi