Koševo i zvanično pripalo FK Sarajevo!

Vijećnici OV Centar potvrdili odluku

Koševo i zvanično pripalo FK Sarajevo!

S. Grebović

Navijači FK Sarajevo su sa nestrpljenjem iščekivali današnju sjednicu OV Opštine Centar, a sada su saznali radosne vijesti.

Opštinsko vijeće sarajevske opštine Centar danas je glasalo o prijedlogu pravljanja i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu. 

OV Vijeće opštine Centar je sa 23 glasa za, bez suzdržanih i bez protiv prihvatilo ovaj prijedlog. 

Aktuelnom prvaku BiH još ranije je ponuđeno da im se Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" dodijeli na korištenje u narednih 30 godina s mogućnošću produženja i to za simboličnu cijenu od 1 KM, no više informacija o novom dogovoru bit će poznato nakon današnje sjednice Vijeća. Mjesečna renta će iznositi 4000 KM.

FK Sarajevo se obavezuje da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra-zona sporta i rekreacije te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da će ova informacija obradovati pristalice bordo kluba, s obzirom da je za njih stadion Koševo oduvijek dom voljenog kluba.

"Prema podacima koje ja imam, godišnji prihod tog stadiona je bio 100.000 KM, a rashod je bio 150.000 KM. Stadion je svake godine odnosio 50.000. Ovako će opština prihodovati 48.000 KM svake godine. Mislim da ne treba dalje objašnjavati. Fudbalski klub će preuzeti upravljanje stadionom. Računica je čista, a zašto 4.000 KM jer je četiri hiljade puta bolje od 1 KM. Dogovorili smo to”, rekao je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Komšije na respiratoru!!!!
30 18
TTV.KenyTB
Nek je vala
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi