Zvučno ime iza rešetaka: Napali ga dok je iftario, pozvao braću, osveta je bila žestoka!

Osuđen na zatvorsku kaznu

Zvučno ime iza rešetaka: Napali ga dok je iftario, pozvao braću, osveta je bila žestoka!

Admin Čaušević

U Ligama petice postoji veliki broj fudbalera koji prakticiraju islam posebno u vrijeme svetog mjeseca ramazana kada se ustežu od jela i pića od zore do zalaska sunca. 

Youssef El Arabi je vrlo dobro poznato ime većini poznavatelja fudbala, posebno onim koji intenzivnije prate špansku La Ligu i francusku Ligue 1.

El Arabi sada nastupa za Olympiakos, nedavno je osvojio titulu i bio prvi strijelac grčkog prvenstva sa 19 godina, a sada će morati u zatvor.

Naime, francuski sud je iskusnog napadača osudio na godinu zatvora jer je pretukao dvojicu tinejdžera u Montpeilleru. Događaj se desio prije četiri godine.

Ovaj 34-godišnjak se našao pod optužmbama zbog događaja iz 2017. godine kada su dvojica maloljetnika, tada 13 i 16 godina, napali El Arabija i njegovu porodicu dok su iftarili.

Oglasi

El Arabi je zajedno s porodicom proslavljao još jedan kraj ramzanskog dana kada su napadači bacili staklene boce na terasu na kojoj se nalazio.

Sjajni napadač koji je tada imao 30 godina je pozvao dvojicu braće i zeta te su žestoko pretukli dvojicu dječaka. Presuda za napad je stigla četiri godine kasnije.

Marokanac je rođen u Francuskoj, ali kako su njegovi roditelji porijekom iz zemlje sa sjevera Afrike on se odlučio da nastupa za selekciju koju trenutno vodi Vahid Halilhodžić.

Osim zatvorske dobio je i novčanu kaznu. Morat će platiti 3.000 eura.

El Arabi je igrao za Caen, nastupao je u Saudijskoj Arabiji i Maroku, a najbolje predstave je rpužao u dresu Granade prije pet sezona. Za Maroco je skupio 45 nastupa.

Top Komentari

azmoh
Nije on nikoga prvi napao niti provocirao.
16 0
makelele
Kako bolesno, na zapadu je zabranjena samoodbrana.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije