Od Arsenala do raznih niželigaša: Sead Hajrović pronašao novi angažman

Vratio se u Švicarsku

Od Arsenala do raznih niželigaša: Sead Hajrović pronašao novi angažman

Edmir Škorić

Nekadašnji mladi bh. reprezentativac Sead Hajrović nastavlja karijeru u Švicarskoj.

Hajrović je na ljeto 2018. godine potpisao za švicarski Winterthur koji se takmičio u drugoj ligi, da bi nakon toga prešao u redove njemačkog trećeligaša Viktorije iz Koelna.

Brat bivšeg bh. reprezentativca Izeta Hajrovića je svojevremeno bio u omladinskom pogonu Arsenala i od njega se puno očekivalo, ali on nije uspio da ispuni očekivanja i napravi zavidnu karijeru.

28-godišnji defanzivac je kao slobodan igrač ovog mjeseca potpisao za Yvedron-Sport u Švicarskoj, ekipu koja od naredne sezone igra u 2. ligi. U ovom timu su igrali, ali su ga ovog ljeta napustili još dva igrača porijeklom iz BiH, a radi se o Mustafi Sejmenoviću i Safetu Aliću.

Sead je s kadetskom reprezentacijom Švicarske osvojio Svjetsko prvenstvo, ali je kasnije odlučio da igra za BiH i upisao je nekoliko nastupa za našu mladu reprezentaciju.

U Arsenal je još 2009. godine prešao iz Zuricha, ali u Londonu nikada nije dobio pravu šansu. Bio je član omladinskog tima, rezervi, slali su ga na razne posudbe, da bi se 2013. godine odlučio vratiti u Švicarsku.

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Vidi Bellerina hahah
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi