Barcelona eru bez Messija započela pobjedom
FOTO - EPA

Bolji od Sociedada

Barcelona eru bez Messija započela pobjedom

Adnan Beganović

U prvom meču bez Lionela Messija koji je pojačao redove PSG-a, Barcelona je sa 4:2 savladala Real Sociedad.

Sa mnogo strijepnje navijači Barcelone su očekivali večerašnji susret sa Real Sociedadom. Messi nije više član Barcelone, započela je jedna nova era i to sa tri boda, što je u ovom trenutku najvažnije za Barcelonu.

Na otvaranju nove sezone Barcelona je pobijedila Real Sociedad, a treba napomenuti da u zapisniku nije bilo našeg Miralema Pjanića.

Od samog početka susreta domaći su krenuli ofanzivno, a u 19. minuti su poveli. Depay je asistirao, a Pique pogodio za 1:0.

I kada se očekivao kraj prvog poluvemena Barcelona je udvostručila prednost. De Jong asistira, a Braithwaite pogađa za 2:0.

Igrala se 59. minuta kada je Braithwaite postigao svoj drugi pogodak za ubjedljivih 3:0. Tada se činilo da će Barcelona bez većih problema privesti susret kraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, nisu tako mislili gostujući fudbaleri. Nisu se predavali, a u 82. minuti preko Lobete Cienfuegosa smanjuju na 3:1, a tri munta kasnije Oyarzabal susret uvodi u neizvjesnost. Ipak, do kraja još jedan pogodak Barcelone. Sergi Roberto je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:2 nakon lijepe akcije.

Primera, 1. kolo:
Barcelona - Real Sociedad 4:2 (Pique 19', Braithwaite 45', 59'. Sergi Roberto / Cienfuegos 82', Oyarzabal 85')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Svaka čast kumane doktore. Biće ovo pravi tim bez lesija. Posebno zelim da te pohvalim sto onaj mrljo pjanic ne igra
3 15
ELBalkanico
Prelijepo vidjeti svih 11 igraca kako trce i bore se sa i bez lopte. Nedostajat ce Barceloni Messi u zatvorenim utakmicama, ali svejedno, i da nista ne osvoje ove godine, ako se budu borili ko danas, dobro ce biti. Samo ne primati glupe golove kao prvi danas (drugi Sociedadov je golcina). Iduca tekma protiv Atletik Bilba ce biti bolji omjer koliko ovaj tim moze dati.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti