UEFA dodijelila individualne nagrade: Jorginho je najbolji igrač Evrope

Za prošlu sezonu

UEFA dodijelila individualne nagrade: Jorginho je najbolji igrač Evrope

Admin Čaušević

Prilikom žrijeba grupne faze Lige prvaka UEFA je dodijelila individualne nagrade za prošlu sezonu. 

Titula najboljeg otišla je u ruke Jorginha koji je sa Chelseajam osvojio Ligu prvaka, da bi nakon toga i sa reprezentacijom Italije postao prvak Evrope.

N'golo Kante je izabran za najboljeg veznog fudbalera prošle sezone u Ligi prvaka, a nagrada za najboljeg napadač pripala je mladoj zvijezdi Borussije Dortmund, Erlingu Haalandu.

Za najboljeg defanzivca izabran je Ruben Dias koji je iza sebe imao zaista fantastičnu sezonu u dresu Manchester Cityja, dok je najbolji golman Edouard Mendy iz Chelseaja sa devet utakmica bez primljenog gola na 12 nastupa.

Nagradu predsjednika UEFA dobili su članovi ljekarskog tima reprezentacije Danske i ljekarska služba na stadionu u Kopenhagenu te kapiten Danske Simon Kjaer zbog pravoremene reakcije i spašavanja života Christiana Eriksena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/UEFA/status/1430926517220134912[/twitter]

Kada su u pitanju treneri najbolju u ženskoj konkurenciji je ponio Barcelonin Luis Cortes, a u muškoj konkurenciji sasvim očekivano za najboljeg je izabran Thomas Tuchel.

Top Komentari

Maestro
Na što ovaj fudbal spade niske grane
6 6
JuventinoBK
O jbem vam mater glupu bosnjacku, svski da. Me tjerate da sto vise mrzim bosnu i da zagovaram novu teorijeu autonimije. Ssmo govorit da sam krsjisnik a ne bosanac, majku vam ****m glupu. Odite malo na hrvatske i srpske portale citajte pametne komentsre pametnih ljudi
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi