Turci bijesni na reprezentativca: Vezao je pertlu tokom gola Crne Gore

Kenan Karaman označen kao glavni krivac

Turci bijesni na reprezentativca: Vezao je pertlu tokom gola Crne Gore

M. Šljivak

Reprezentacija Turske ispustila je jučer pobjedu protiv Crne Gore.

Nakon pola sata igre Turci su imali prednost od 2:0, ali je Crna Gora spektakularnim pogotkom Riste Radunovića u 97. minuti stigla do jednog boda 2:2.

Prvi gol za Crnu Goru na ovom meču postigao je Adam Marušić u finišu prvog dijela. Nakon lijepe akcije fudbaler Lazija je zabio za 2:1, a krivca za ovaj gol Turci su pronašli u fudbaleru Bešiktaša Kenanu Karamanu.

Ovaj 27-godišnji napadač vezao je kopačku tik ispred fudbalera Crne Gore koji je asistirao Marušiću za pogodak. Kosović je iskoristio dosta prostora kojeg je imao, uputio je prelijepu loptu koju Marušić pretvara u gol.

Turci su bijesni zbog ovakve nonšalantnosti Karamana. Smatraju da je vezanje kopačke trebalo sačekati neki prekid i napadača Bešiktaša su proglasili krivcem za ovaj gol.

Reprezentacija Turske tako je ostala bez veoma bitnih bodova u borbi za plasman na Svjetskom prvenstvo, ali je i dalje prva u grupi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Turci su u četiri utakmice osvojili osam bodova i imaju bod više od reprezentacija Nizozemske, Crne Gore i Norveške.

Kenan Karaman je za reprezentaciju Turske odigrao ukupno 24 utakmice i postigao je pet golova. Jednan je od miljenika selektora Šenola Guneša.

Top Komentari

lopov84
Hajd da je vezni igrač, pa nek veže. Al napadač, ccc bože sačuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi