Odličan meč u Prijedoru i remi Rudara i Veleža
Foto - Screenshot

Bez pobjednika

Odličan meč u Prijedoru i remi Rudara i Veleža

M. Šljivak

Rudar Prijedor i Velež remizirali su danas u susretu 14. kola Premijer lige BiH. Bilo je 2:2.

Odličan meč viđen je u Prijedoru, a na kraju pobjednika nije bilo i oba tima su osvojila po bod.

Do 22. minute nije bilo previše uzbuđenja. Rudar je većinom imao posjed lopte, a zatim iz prve šanse domaći dolaze do gola.

Ćosić je napravio veliku grešku. Pokušao je spustiti loptu golmanu Kačavendi, Jakupović to koristi i zabija pogodak za 1:0.

Velež potom preuzima posjed lopte na svoju stranu. Zajmović u 30. minuti gađa sjajno škaricama, lopta odlazi tik preko gola domaćih.

Rudar je u 33. minuti mogao doći do drugog gola. Kulenović izlazi sam pred Kačavendu, ali loše šutira i lopta odlazi pored gola.

Oglasi

Dvije minute kasnije Rođeni dolaze do poravnanja. Vehabović šutira i pogađa stativu, natrčao je Ćosić i zabio je za 1:1.

Pomoćni sudija prvobitno je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali je nakon konsultacija sa glavnim arbitrom Adisom Mulahasanovićem lopta ipak završila na centru za 1:1.

Velež u 43. minuti ima još jednu sjajnu šansu. Pršeš šutira sa 30 metara, a Šćekić fenomenalno brani i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež propušta veliku šansu. Zajmović je sam pred Šćekićem, no šutira pored gola.

Kazna za promašaj stiže u 52. minuti. Dario u kaznenom prostoru ruši Santosa, a sudija pokazuje na bijelu tačku.

Oglasi

Nikola Mandić samo što je ušao u igru precizno pogađa sa 11 metara za prednost domaćeg tima od 2:1.

Feđa Dudić potom baca sve karte na napad. Velež je krenuo ofanzivno, a u 67. minuti Anđušić ima odličnu šansu, Šćekić sjajno brani.

Napadi Veleža su se isplatili u 75. minuti meča. Ćosić ovog puta asistira, a mrežu domaćeg tima za 2:2 pogađa Dino Hasanović.

Nakon ovog gola oba tima su imala nekoliko opasnih napada, a u 87. minuti ponovo Anđušić prijeti. Sjajno je šutirao, ali Šćekić fenomenalno brani njegov udarac.

Do kraja je ostalo 2:2 i oba tima su osvojila po bod.

Oglasi

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Rudar - Velež 2:2

RUDAR: Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Kulenović, Burazor, Dojčinović, Amoah, Jakupović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Salčin, Zajmović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Nova "pobeda" veljeza, al kad bi se zaje*avali hahahahahahaha Zamalo da opet ostanu gole gu*ice, ali uzeli su uz sudacku navlakusu bodic. Bit ce interesantna borba za federalnu hahahahahahaha
4 19
HUNTER
Bravo Rođeniiiiiiii. Pozdrav od PITARA i čestitke na osvojenom bodu
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi