Nurkić nije mogao protiv Jokića: Denver ubjedljivo nadigrao Portland

Novi poraz Trail Bllazersa

Nurkić nije mogao protiv Jokića: Denver ubjedljivo nadigrao Portland

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su u gostima protiv Denver Nuggetsa sa 125:95.

Portland je doživio još jedan ubjedljiv poraz ove sezone i jasno je da u ekipi nešto baš i ne štima.

Denver je od samog početka imao prednost na svojoj strani jer su prvu četvrtinu dobili sa 33:18. Domaći su i u drugoj dionici održavali tu prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 67:53 za Denver.

I u nastavku utakmice Denver je uspio da održava svoju prednost, a sve je bilo riješeno u posljednjoj četvrtini koju je domaći tim dobio sa 33:16, te je na kraju slavio sa 124:95.

Odličnu partiju sinoć je odigrao srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je meč završio sa 28 poena, devet skokova i devet asistencija.

U ekipi Portlanda istakao sa McCollum koji je uspio ubaciti 21 poen i uz to je dodao dva skoka i dvije asistencije.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije baš blistao sinoć. Nurkić je na parketu proveo skoro 22 minute i bio je dosta skroman. Upisao je tek četiri poena i uz to je dodao šest skokova i jednu asistenciju.

Top Komentari

King_Kenny
...nisam gledao,ali vidim da mu je minutaza sve manja i manja,Nance se vec skoro izjednacio sa minutazom sa njim,sto znaci da bi ga mogao zamijeniti u pocetnoj petorci...mirise mi na trade Nurkica sto bi bilo odlicno za njega da sto prije dize sidro iz ove gubitnicke ekipe...izgube 29 razlike protiv ekipe kojoj ne igraju 2 ponajbolja sutera uz Jokica i prime 124 poena...
4 0
Zulfikar
Promjena bi mu dobro dosla pravo… Hajde Juka u Boston blize ti je kuci ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti