Šok u Barceloni: Zvijezda na prodaju!
Foto - EPA

De Jonga spremni prodati

Šok u Barceloni: Zvijezda na prodaju!

Midhat Šljivak

Španski El Chiringuito objavio je danas informaciju kako je rukovodstvo Barcelone spremno prodati nizozemskog veznjaka Frenkieja de Jonga.

Novinar El Chiringuita Jose Alvarez donio je informaciju kako rukovodstvo katalonskog velikana razmišlja o prodaji 24-godišnjeg veznjaka, koji bi im mogao donijeti značajnu cifru.

De Jong ima veliku tržišnu vrijednost, a Barceloni je novac u teškim vremenima neophodan i navodno je klub spreman da ga proda.

Navodno je već nekoliko zainteresovanih klubova za ovog 24-godišnjeg veznjaka a cijena koja je postavljena je 90 miliona eura.

De Jong ima 24 godine i najbolja izdanja su tek ispred njega. Ugovorom je vezan do 2026. godine, ali očigledno da neće biti iznenađenje njegov raniji odlazak iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je vrhunski igrač i ne boji se uzeti loptu u opasnim zonama. Treba mu vremena da se adaptira i ne treba ga porediti sa mnom ili sa Iniestom, Busquetsom. Napravit će velike stvari", rekao je današnji trener Barcelone Xavi Hernandez kada je De Jong stigao u klub 2019. godine.

De Jonga je Barcelona Ajaxu platila 75 miliona eura, a ovaj sjajni fudbaler je u protekle nešto više od dvije godine nastupio 106 puta za katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
prevara od igrača
2 6
SeoRusilac
Da li je Pjanić lajkao objavu?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi