Magična noć za slovenačkog prvaka: Mala Mura u 94. minuti srušila Tottenham!

Velika pobjeda

Magična noć za slovenačkog prvaka: Mala Mura u 94. minuti srušila Tottenham!

Midhat Šljivak

Mura je u 5. kolu grupe G Konferencijske lige savladala engleski Tottenham sa 2:1.

Slovenački prvak dočekao je londonski tim na Ljudskom vrtu u Mariboru i na kraju je kreirao veliku senzaciju i došao je do pobjede.

Odlično Mura ulazi u ovaj meč. Horvat je u 11. minuti prekrasno pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Stvari su se za Muru dobro razvijale i u 32. minuti kada je Sessegnon isključen, no Tottenham je uspio da dođe do izjednačenja.

U 72. minuti Harry Kane sjajno pogađa za 1:1 i činilo se kako će ovaj meč završiti ovim rezultatom.

Oglasi

Međutim, u 94. minuti Mura stiže do vodstva. Amadej Maruša bježi odbrani Spursa, potom izbacuje iz igre dvojicu fudbalera Tottenhama i zabija za veliko slavlje i pobjedu svog tima od 2:1.

Maruša je ušao u igru u 62. minuti umjesto bh. fudbalera Nardina Mulahusejnovića i donio je svom timu najveću pobjedu u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tottenham bi lako mogao ispasti iz Konferencijske lige. Rennes je već osigurao prvo mjesto i ovaj tim im stiže u posljednjem kolu.

Dalje može i Vitesse koji čeka Muru i u ovom susretu će im biti potrebna pobjeda sa što većom razlikom.

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Kako mozete reci za neki klub da je mali?Mura da je mali klub ne bi bila prvak Slovenije,ucesnik Lige Konferencija i ne bi pobijedila Totenham.
12 0
BigBabo
Vidi te narode kako se slovenci bore. Dogurali su do grupne faze i pobjedili veliki tottenham, a dzesu bh klubovi? Mismo zivi jad.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi