Izlazi nova nogometna igra, besplatna je i mogla bi "pomesti" FIFA-u

UFL uskoro online

Izlazi nova nogometna igra, besplatna je i mogla bi "pomesti" FIFA-u

E. Škorić

UFL je naziv nove nogometne simulacije koju je napravio razvojni tim kompanije Strikerz, koji je osnovan 2016. godine i ima 200-njak zaposlenih i pet regionlanih ureda u Evropi.

UFL će biti simulacijska igra, okrenuta prema online multiplayeru. Kako stoji u najavi: "UFL je globalna online nogometna liga gdje je bitna samo vještina".

Ključ uspjeha u igri bit će jedino vještina igrača na terenu i izvan njega pa kažu da će igra biti Fair-to-Play.

Oleksandar Zinčenko, Roberto Firmino i Romelu Lukaku su ambasadori UFL-a zvijezde Premier lige bit će ujedno zaštitna lica rastućeg brenda.

Ovo je još jedan dokaz da se United Football League mora shvatiti ozbiljno. Pogotovo kada vidimo snimke unutar igre. Producenti su predstavili lik Romelua Lukakua koji izgleda stvarno impresivno.

PES gubi korak za FIFA-om, pošto je zakazao sa premijerom igre koja sada nosi naziv eFootball, dok će EA Sports očito dobiti žestoku konkurenciju, posebno jer se radi o besplatnoj igri.

Prve snimke iz igre bit će objavljene 27. januara ove godine, a vjeruje se da će kroz nekoliko mjeseci igra ugledati svjetlo dana.

Top Komentari

krems_krems12
Za FIFU i PES ovo je presmijesno. Isto igrica za mobitel.
4 1
kavanica
Ovo izgleda odlicno i obecavajuce obavezno cu probati kad izadje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi