Vremena za odluku je sve manje: Dembele bira između tri kluba

Odlazi u Englesku ili ostaje?

Vremena za odluku je sve manje: Dembele bira između tri kluba

Endin Čaušević

Ousmane Dembele još uvijek nije riješio svoj status u Barceloni, a vremena je sve manje.

Zimski prelazni rok završava se u ponoć 31. januara i Barcelona ima sve manje vremena da pokuša pronaći neko rješenje kada je u pitanju Dembele.

Francuz je sve zakomplikovao jer je odbio da produžo ugovor s Barcelonom i cilj mu je da bez obeštećenja napusti klub na kraju sezone, ali nije očekivao da će biti kažnjen zbog toga.

Naime, čelnici Barcelone i trener Xavi Hernandez odlučili su da Dembele neće više biti u konkurenciji za utakmice ovog tima, te da se to može promijeniti samo ako produži ugovor.

S obzirom da Dembele ne želi da produži ugovor jasno su mu poručili da je najbolje da napusti klub do kraja januara ili će ostatak sezone presjediti na tribinama.

Dembele i njegov agent pokušavaju pronaći izlaz iz ove situacije jer on ne želi da sjedi na klupi, te su odlučni da razmotre ponude zainteresovanih klubova.

Španski mediji navode da je engleski Premiership najizglednija opcija za Dembelea ukoliko želi da ide u januaru, a interes za njega su pokazali Manchester United, Newcastle i Chelsea. Ovi klubovi su navodno u pregovorima s Barcelonom koja je spremna da ga pusti za 20 miliona eura, ali Dembele razmatra uslove koje mu nude i čini se da nije baš prezadovoljan.

U Barceloni su spremni da čak pošalju Dembelea na posudbu do kraja sezone samo da ga se riješe. Povezivao se s odlaskom i u Manchester City, ali od toga neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored engleskih klubova interes je pokazao i PSG, ali još uvijek nije poslao konkretnu ponudu, te Parižani se nadaju da će Dembele doći na ljeto bez obeštećenja.

Vremena za razmišljanje i "vaganje" ponuda je sve manje, a u Barceloni se nadaju da će Dembele na kraju otići kako bi uspjeli dovesti još jedno pojačanje u napadu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Isti onaj cigo na youtube, onaj zigubigule.
6 1
Shaba
"Veliki" majstor, jos veci neradnik. Barci se ni na pesu nije isplatio, kamo li u stvarnosti.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi