Ancelottijev eksperiment s Baleom nije bio uspješan, Jović mogao biti junak

Remi Villarreala i Real Madrida

Ancelottijev eksperiment s Baleom nije bio uspješan, Jović mogao biti junak

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida gostovali su u Villarrealu u meču 24. kola španske La Lige, te su remizirali rezultatom 0:0.

Vodeći tim prvenstva nije uspio da slavi na teškom gostovanju kod petoplasiranog Villarreala, a ovaj remi svakako je dobro došao Sevilli, koja je dan ranije pobijedila Elche s 2:0 i sada je na "samo" četiri boda zaostatka za Realom.

Real je danas imao zaista težak meč, Villarreal ne samo da je pružio dobar otpor nego je dobrim dijelom utakmice izgledao da je bliže pobjedi, a Courtois je imao nekoliko intervencija. Ipak, ako ćemo se voditi statistikom, Madriđani su bili bolji, mada se stiče dojam da je remi najpravedniji rezultat ovog duela.

Zanimljivo je da se u sastavu Reala našao Gareth Bale, prvi put nakon šest mjeseci, a u nedostatku Karima Benzeme trener Carlo Ancelotti je odlučio Velšaninu dati ulogu lažne devetke, no zaista to nije bila dobra ideja.

Tek u nastavku u igru su ušli i Luka Modrić te Luak Jović, Eden Hazard i Rodrygo, no ni te promjene nisu pomogle Kraljevima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nadoknadi je upraov Jović izašao sam na gol domaćina, sjajno je gađao lobom, ali je prečka bila saveznik Žute podmornice.

Real Madrid će narednog vikenda dočekati Alaves, no prije te utakmice ima jako važan duel s PSG-om u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Asensio nagazi Iborru za crveni po svakim pravilima ali zna se šta se dešava u španskoj ligi.Negledljivo!
3 15
Nele.
Realan rezultat. Viljareal bolji u prvom Real u drugom. Tako da x reala.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi