Građani 'povaljali' sve kladioničare svijeta
Foto - EPA

Nula na Etihadu

Građani 'povaljali' sve kladioničare svijeta

M. Šljivak

Manchester City i Sporting remizirali su (0:0) u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka na Etihadu.

Nakon što je u prvom meču u Lisabonu deklasirao večerašnjeg rivala s 5:0, tim Pep Guardiole je večeras lagano shvatio ovaj meč, pa je duel s portugalskim velikanom završen bez golova.

Malo je večeras pokazao City i na kraju je Sporting zasluženo otišao neporažen iz Manchestera.

Očekivano, domaći su većim dijelom utakmice kontrolisali loptu. Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Sterling, ali je u situaciji jedan na jedan Adan odbranio njegov udarac.

City je zabio gol na otvaranju drugog poluvremena. Ipak, Gabriel Jesus je bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

Uzaludno su Građani kružili oko gola Sportinga koji je također imao jednu veliku šansu. Paulinho je u 76. minuti izašao sam pred Scotta Carosona, ali je iskusni čuvar mreže koji je tri minute ranije ušao sjajno odbranio.

Pokušao je City do kraja da barem zabije jedan pogodak i da dođe do pobjede. Međutim, nije uspio da savlada Sporting i do kraja je ostalo 0:0.

Građani su na kraju razočarali svoje navijače, ali i sve kladioničare koji su očekivali još jednu golijadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:

Manchester City - Sporting 0:0 (5:0).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1621626775
I odigrali su za kladionice bas kao Bayern u Austriji preofirno fol ih Salzburg namucio cirkus....pa Bayern pola ucesnika lige prvaka realno moze dobit sa drugim sastavom
1 1
DeteVi
Džumi odigrao x laganini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi