"Ronaldo bi jeo sve što mu je pod rukom, a Ronaldinho ne bi znao ni ime protivnika"

Čuvena izjava

"Ronaldo bi jeo sve što mu je pod rukom, a Ronaldinho ne bi znao ni ime protivnika"

A. Čaušević

Ronaldo Nazario da Lima i Ronaldinho Gaucho ne da su među najboljim igračima svoje generacije već i svih vremena. 

Čuveni Brazilski duo je na terenu bio nezaustavljiv. Obojica su osvojila Zlatnu loptu. Svojim potezima su protivnike dovodile do ludila, a gledatelje na tribinama dizali na noge.

Koliko god bili poznati po magiji na terenu, toliko su poznati i po tome da van terena nisu baš vodili profesionalni život što je nekako i tipično za Brazilce.

Priliku da izbliza upozna obojicu igrača imao je Adriano Galliani, dugogodišnji sportski direktor Milana i čovjek koji je zajedno sa Silviom Berlusconijem od Rossonera napravio svjetskog giganta.

Galliani je prije 15-ak godina uspio dovesti obojicu u Milan, međutim nisu dijelili svlačionicu jer je Ronaldo otišao baš kada je stigao Ronaldinho.

Italijani ih je opisao kao vrhunac lijenosti prije mečeva. Ronaldo bi jeo sve što mu stigne pod ruku.

Oglasi

"Ronaldo i Ronaldinho su bili vrhunac lijenosti prije mečeva. Ronaldo bi jeo pohlepno i uopšte nije držao nikakvu dijetu bez obzira što se debljao."

Brazil Legends Ronaldo & Ronaldinho Open up on Who is Greater Between  Lionel Messi and Cristiano Ronaldo

"Ronaldinho noć prije utakmice ne bi ni znao ime protivnika, a svi znamo kako bi završavalo. Bili su tako nevjerovatni i nezaustavljivi", rekao je Galliani.

Poznata je i anegdota o Ronaldu i Carlu Ancelottiju dok su nekadašnji fudbaler i sadašnji trener Reala sarađivali u Milanu.

"Kada sam bio u milanu kupili smo Ronalda. Imao je 100 kilograma i prije prve utakmice sam mu rekao da ne može igrati, jer treba smršati.

"On mi je odgovorio: 'Šta želiš da radim na terenu, trčim ili zabijam golove? Ako je da trčim stavi me na klupu, ako je da postižem golove, stavi me u ekipu".

"Stavio sam ga u ekipu i nije trčao, ali je postigao dva gola," ispričao je Italijan.

Inače, Ronaldo se nije naigrao u dresu Milana, na 20 mečeva je uspio zabiti devet golova i imao velikih problema s povredama. S druge strane Ronaldinho je za tri godine na San Siru uspio osvojiti Scudetto 2011. godine.

Top Komentari

Kad su ovi velikani otišli iz evropskog fudbala tad je isti fudbal i propao, slava vam i sreća što sam odrastao uz vas.....
4 2
simin_han
Luis Narzalio Ronaldo da Lima !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi