Jakirović: Proći će puno godina dok neko ne skine rekorde koje smo mi poskidali
Foto: A. Čaušević

Trener Zrinjskog nakon osvojene titule

Jakirović: Proći će puno godina dok neko ne skine rekorde koje smo mi poskidali

Eldar Ganibegović

Damoliranjem Sarajeva 4:0 u 26. kolu Premijer lige, Zrinjski je sedam kola prije kraja večeras osvojio sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović nakon utakmice nije pokazivao mnogo emocija, koje se sigurno još sliježu.

"Ja još nisam ni svjestvan šta smo napravili. Ovih 25 kola, 26, koliko je prošlo, od prvog kola smo bili na vrhunskom nivou, imali odličnu formu tokom sezone i evo sedam kola do kraja ostvarili sedmu titulu", rekao je trener Zrinjskog i dodao:

"Mislim da će proći još puno godina dok neko ne skine ove rekorde što smo mi poskidali."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski ima šest titula, ovo će biti rekordna sedma. Posljednja je osvojena 2018. godine, a prije toga i u sezonama 16/17, 15/16, 13/14, 08/09 i 04/05. Uz to Mostarci imaju i jedan trofej u Kupu koji je osvojen u sezoni 2007/08.

Naredno kolo Zrinjskom donosi novi susret sa sarajevskim timom - gostovat će na Grbavici kod petoplasiranog Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NESCAFE_
Poskidali zahvaljujući Beusu i kompaniji zadnjih nekoliko godina
10 8
K79
i opet cete ispasti u prvom pretkolu dzabe rekordi dzaba sve !
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti