Pomalo šokantna Neymarova odluka: Brazilac bi dao igraču Reala Zlatnu loptu, ali ne Benzemi

Njemu Francuz nije najbolji

Pomalo šokantna Neymarova odluka: Brazilac bi dao igraču Reala Zlatnu loptu, ali ne Benzemi

Edmir Škorić

PSG-ov napadač Neymar smatra da igrač Real Madrida zaslužuje Zlatnu loptu, ali ne Karim Benzema.

Cijeli svijet zadivljen je isksunim francuskim napadačom i smatra da je više nego iko drugi zaslužio Zlatnu loptu, ali ne i Neymar, koji bi radije nagradu dao svom saigraču iz reprezentacije i strijelcu jedinog gola u pobjedi Reala nad Liverpoolom (1:0) sinoć u finalu Lige prvaka.

"Kome bih dao Zlatnu loptu? Na temelju igara koje sam vidio, dao bih Viniciusu", kazao je Neymar.

Naravno, Vinicius je veliki talent i nadolazeća zvijezda svjetskog nogometa, no u ovom momentu Benzema definitivno prije svih u Realu zaslužuje nagradu koju je i ranije mogao da dobije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, nijedan Brazilac od 2007. godine nije dobio Zlatnu loptu. Posljednji kojem je to pošlo za rukom bio je Milanov bivši veznjak Kaka, a od tada je Neymar dva puta završavao među tri najbolja, 2015. i 2017. godine.

Vinicius, koji ima 21 godinu, imao je sjajnu sezonu s Kraljevima. Brazilac je zabio 22 gola i 20 asistencija u 52 nastupa u raznim takmičenjima. Četiri su došla u Ligu prvaka, uključujući i spomenuti gol u finalu.

Top Komentari

Salihović23
Zna se da ce Benzema osvojit, samo hoce cojk da podigne njegovo mjesto....
0 1
Arnel925
Hahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi