Džeko večeras poslao poruku punu emocija: "Ovu priču još pišem i pisat ću, koliko god mogu"

Prisjetio se velikog trenutka u karijeri

Džeko večeras poslao poruku punu emocija: "Ovu priču još pišem i pisat ću, koliko god mogu"

Haris Zilić

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko predvodit će Zmajeve i u novoj sezoni Lige nacija.

Pred put u Helsinki na duel protiv Finske, Džeko je poslao snažnu i emotivnu poruku, prisjetio se i svog prvog gola u dresu Zmajeva.

"Danas je 15 godina od dana kada sam prvi put obukao najdraži dres. Prebrzo lete godine, a sjećam se, kao da je jučer bilo, tog ponosa i sreće kada sam dobio priliku za igru u utakmici protiv Turske!

Jos se sjećam i onog osjećaja kada sam shvatio da je jedna lopta, koju sam ja šutirao, završila u mreži. Nevjerovatna je to emocija.

Bio je to moj prvi gol i moja prva pobjeda u dresu Bosne i Hercegovine i početak jedne nevjerovatne priče, koju još pišem i pisat ću, koliko god mogu, jer za mene je dres Bosne i Hercegovine, šta god neko mislio, poseban.

Bilo je uspona i padova, kritika i kada je trebalo i kada nije, bilo je srece, suza radosnica, ali nikad nisam prestao vjerovati u to da ce doći bolji dani. Dolazili su i prolazili i opet će.

Oglasi

Bilo ih je loših, preloših, ali i dobrih, predobrih. Nevjerovatnih!

Sada, kada pogledam iza sebe i ovih 15 nevjerovatnih godina u dresu BiH, samo mi je jedna rečenica u mislima:

"Ništa i niko nije bitniji od Bosne i Hercegovine."

Ni slutio nisam tog 2. juna 2007. šta me sve čeka, sta nas sve čeka i znam da je nekad moglo i bolje i više, ali znam i to da sam uvijek davao onoliko koliko sam mogao u tom trenutku.

Fudbal je konstantno dokazivanje, a ja još imam želje i snage da, zajedno sa novom generacijom, kojoj itekako treba podrška, pokušam Bosni i Hercegovini pokloniti još poneku pobjedu!

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedna si jedina ", poručio je Džeko

Danas je 15 godina od dana kada sam prvi put obukao najdrazi dres. Prebrzo lete godine, a sjecam se, kao da je jucer...

Posted by Edin Džeko on Thursday, June 2, 2022

Top Komentari

bosq23
Institucija!
14 3
Harise
Prija si ti meni bio jako drag, a nisi ti ništa bolje od Vice, Misimovica i Peteva. Tebi je sve jasno šta dešava oko reprezentacije a ti kao kapiten šutiš jer znaš da imaš korist preko reprezentacije. Jedan kapiten kao Spahic ili Barbarez nebi to nikada dozvolili. Od tvog najboljeg prijatelja brata je golmanski trener u reprezentacije, a bio je nula od golmana. To sve kaze kakav ti imaš uticaj. Senad Lulic je sve upravu bio igrace dolazi u reprezentaciju na odmor i ne da obraduje svi navijaci i ljudi koji imaju ince tezak zivot u Bosni i Hercegovini.
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi