Petev zadovoljan bodom: Posebno je pohvalio dva igrača, govorio je i o Pjaniću

Izjava nakon meča u Helsinkiju

Petev zadovoljan bodom: Posebno je pohvalio dva igrača, govorio je i o Pjaniću

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom kolu nove sezone Lige nacija remizirala protiv Finske rezultatom 1:1.

Bod našoj selekciji u Helsinkiju donio je Smail Prevljak golom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon meča izjavu za BHRT je dao selektor Ivaylo Petev.

"Krenuli smo dobro u utakmicu, a onda sa našim greškama damo prednost Fincima, dali su gol iz penala. Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam i uspjeli smo. Čestitam momcima", rekao je Petev i dodao:

"Startao sam s igračima koji su krajem maja završili prvenstva. Imali smo i dvije-tri šanse, idemo dalje."

O Miralemu Pjaniću?

Oglasi

"Ne možemo sve prebacivati na jednog igrača. Miralem je dugo pauzirao, riskirali smo jer je bitan naš igrač i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji."

Dva igrača je posebno pohvalio.

"Imamo dva odlična štopera Ahmedhodžića i Hadžikadunića, odradili su korektno. Vidjet ćemo gdje smo danas griješili i za tri dana idemo smanjiti greške."

Klupa je odradila veliki posao večeras.

"Svi igrači sa klupe koji su ušli su okrenuli igru u našu korist. Proširili smo spisak jer je moguće da već narednu utakmicu starta skroz drugi sastav."

Oglasi

Bod jako bitan za samopouzdanje, istakao je Petev.

"Nadam se da će ovaj gol podignuti moral, šteta bi bilo da smo izgubili danas."

Također, Petev se nakon toga pojavio i na press konferenciji gdje se ponovo osvrnuo na utakmicu i odgovorio na nekoliko novinarskih pitanja.

"Bili smo malo nervozni, nismo prepoznali moment kada možemo igrati i organizovati napade. Došlo je tih desetak minuta kada smo griješili i gubili lopte. Našim greškama dali smo Fincima tih 30 minuta igre. Te probleme moramo riješiti za tri dana, ako to ne možemo moramo te greške smanjiti barem za pola. Poklonili smo Fincima puno lopti danas, ali fudbal je čudna igra i moramo smanjiti te greške na minimum. Svaki igrač je danas dao sve što je mogao od sebe. Idemo dalje i pokušat ćemo popraviti sve te greške koje smo i prije radili i puno su nas koštale", rekao je Petev na početku i nastavio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Imamo Gazibegovića koji je danas debitovao u zvaničnoj utakmici, dvojicu mladih štopera i to moramo istrpiti".

"Zadovoljan sam rezultatom jer smo mi dali taj gol na kraju, da je suprotno bilo ne bih bio zadovoljan. Te su izmjene unijele potrebnu svježinu u igri, stvorili smo par tih šansi i na kraju smo zabili pogodak".

Top Komentari

King_Kenny
...jedva izvikao bod raspaloj Finskoj u 93.minuti i sad on neko mudo?
18 6
celikze
Hebo li te Krunic setac po terenu.Utakmicu hocnar genocidni nije odigrao da valja.3km nije pretrcao do 30min. Spaho ga nije spomenuo.Neka ono sa tri prsta se krsti.Sjedi srbin na sred krsta jede hovna sa tri prsta.
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti