Petev: Razmišljam o svemu, to ćete i sami vidjeti sutra

Održana press-konferencija

Petev: Razmišljam o svemu, to ćete i sami vidjeti sutra

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH Ligu nacija nastavlja domaćim susretom protiv Rumunije.  

U prostorijama stadiona Bilino polje održana je press-konferencija bh. tabora na kojoj su na pitanje novinara odgovarali selektor Ivaylo Petev i veznjak Amer Gojak.

Na početku pressice Petev je kazao da bi bila prava šteta da njegovi izabranici nisu postigli gol i osvojili bod protiv Finske, nakon čega se fokusirao na meč sa Rumunima.

Selektor Zmajeva je najavio izmjene u startnoj postavi, ali da još uvijek ne zna tačan sastav.

"Naravno da će sutra biti zmjena, imamo ima još dva treninga, i sastav će biti određen dva sata prije utakmice", rekao je Petev.

Rumunija je odigrala poprilično loš suset protiv Crne Gore. U Podgorici su izgubili sa 2:0.

Oglasi

"Blizak sam Rumuniji, pratim rumunsko prvenstvo i znam 99% igrača, uvijek su imali velike igrače, to isto smatram, ali svaka utakmica je posebna za sebe i svako može odigrati slabu utakmicu."

Bugarski trener još uvijek nije siguran u kojoj formaciji će igrati. Da li će to biti 4-3-3 ili 3-5-2

"Razmišljam o svemu, sutra ćete to vidjeti i sami, tražit ćemo plan da pokušamo dobiti utakmicu", poručio je Petev.

Medijima se obratio i Gojak kazavši da se nada kako su iz meča protiv Finske izvučene pouke i da će se to sutra pokazati.

"Svako može imati slab dan, imaju kvalitet da nas iznenade, izvukli smo pouke iz meča protiv Finske i nadam se da ćemo sutra pokazati da smo nešto naučili", rekao je fudbaler Dinama.

Petev je dodao da će sve zavisiti od njegove ekipe i da je radio sa dosta rumunskih reprezentativac i vjeruje da će plan koji je pripremio funkcionisati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ja se nadam i primjetili ste da su momci raspoloženi da im je stalo i da žele odigrati dobru utakmicu, da zabijemo gol, dva ili tri, sve ovisi o nama. Imat ćemo jakog protivnika, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", poručio je Bugarin.

Utakmicu na Bilinom polju koja počinje u 20:45, a susret će suditi njemačke sudije na čelu sa Sascha Stegemann.

Top Komentari

Hordas_00
Samo vi pokusajte
6 1
user1647539682
Rekao je on i da mu sudimo po rezultatima pa mu niko ne presudi jos....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije