Finci podrugljivo o "ugodnom iznenađenju" u Zenici

Pred utakmicu na Bilinom polju

Finci podrugljivo o "ugodnom iznenađenju" u Zenici

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH posljednji meč junskog prozora Lige nacija igra protiv Finske. 

Ulog je itekako veliki. Zmajevi su u prva tri kola uradili sasvim dobar posao, a šlag na tortu bi sigurno bila pobjeda nad uvijek neugodnim Fincima.

Finska je posljednji ljuti rival reprezentacije BiH na međunarodnom nivou s obzirom na veliki broj međusobnih duela u posljednje vrijeme.

U mandatu selektora Ivayla Peteva večerašnji duel će biti čak četvrti protiv skandinavske selekcije, a naš nacionalni tim je i dalje bez trijumfa.

Pisanja pojedinih medija u Finskoj o Zenici bi trebali poslužiti kao vjetar u leđa kako bh. reprezentativcima, tako i publici da budu glasniji više nego ikad na Bilinom polju.

Tako jedan od najpopularnijih finskih portala Iltalehti podrugljivo piše o Zenici kazavši da je ugodno iznenađenje što ih je dočekao čist zrak u tom gradu.

Oglasi

"Ugodno iznenađenje za Sove u najzagađenijem gradu Evrope - zrak pluta", naslov je najave utakmice na spomenutom portalu.

No description available.

"Finsku je u Zenici dočekalo ugodno iznenađenje. Grad je dugo bio na vrhu ljestvice najzagađenijih mjesta u Evropi, ali je u novembru čelični div ArcelorMittal, u vlasništvu indijskog milijardera Lakshmija Mittala, uspio značajno smanjiti svoje emisije novom toplanom.

Zenica još uvijek ne postaje najatraktivnija turistička destinacija u Bosni i Hercegovini, ali je odjeknuo oštar miris sumpor-dioksida", navodi se u tekstu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Posljednji duel između ove dvije selekcije na Bilinom polju Finska je riješila u svoju korist sa 1:3 te tako Zmajeve otpisala iz borbe za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Bh. reprezentativci večeras imaju mnogo razloga da odigraju najbolje što znaju jer bi trijumfom praktično osigurali prvo mjesto u grupi Lige nacija te tako osigurali baraž za Euro, izborili promociju u Ligu A i donijeli Savezu 3 miliona eura s tim da bi sigurno i sami igrači dobili dio kolača.

Top Komentari

RZ88
Industrijski grad ništa čudno. Bio sam u Finskoj prije 3 godine,gdje god je industrija ima smrada. Sove se prepala da im oči ne ispadnu večeras.
9 0
Sanska_Prangija
Zivim u austriji blizu linca, 3km od mene je jedna papirnica, 2km od mene je druga, a 10 km cuveni voest. Kada dodjes blizu papirnice treba ti jednu petneastak min da se naviknes na smrad, zato mislim da jedu vnago te sove
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi